Uden job: Sådan sparer du penge

0

Er du uden job og er du nervøs for din fremtidige økonomi? Så læs videre, og få vores bedste tips til at spare penge.

Læg et budget

Når du står i en situation, hvor du kan mærke at økonomien er som en lænke på din fod, er det første step at lægge et budget.
Her er det meningen, at du skal få et retvisende billede over dine indtægter og faste og variable udgifter, så du ved hvordan dine penge fordeler sig, og hvor mange penge du har på bundlinjen. Yderligere skaber det et overblik over, om der er poster, du kan undvære eller slet ikke vidste du betalte for.

Prioriter dine penge

Når du har dannet dig et overblik over dine indtægter og udgifter, og ved hvad dit rådighedsbeløb er, er næste step at sætte dig ned og overveje, hvad du i virkeligheden gerne vil prioritere.
Månedligt bruger man mange penge på småbeløb som chokolade, slik, to-go kaffen eller croissanterne i den travle morgentrafik. Disse småbeløb løber op, og udgør i slutningen af måneden en forholdsvist stor sum, som man måske havde ønsket var blevet brugt et andet sted.
Derfor skal du skære alle de overflødige impulskøb fra, og prioritere dem et andet sted, du synes er vigtigere. Det kan for eksempel være at drikke cocktails med vennerne eller tage i biografen.

Sælg ud af dine ting

Dit næste step i forsøget på at spare penge, er at sælge ud i alle de ting du ikke bruger. En god tommelfingerregel, er at hvis du ikke har brugt et produkt i et år, kommer du ikke til at bruge det fremover.
Derfor skal du finde alt dit gamle tøj, sko, elektronik og andre accessoires frem og sælge den på internettet eller på et loppemarked.
Du har garanteret en gammel telefon liggende derhjemme, som du ikke bruger, og dermed kan sælge. På telefonrepair.dk eller brugteiphones.dk kan du sælge din brugte mobiltelefon, og få pengene overført til din konto indenfor en uge. Dette udløser en ekstra gevinst i denne jobløse periode.

Spar på madbudgettet

Det er svært at spare på de faste udgifter, da det er dine regnings- og betalingsaftaler, som du ikke kan afvige fra.
Men mad er en af de store beløb, og her kan du spare ved at:

  1. Undgå fastfood og takeaway, da dette bliver alt for dyrt i længden.
  2. Lav større portioner, og frys det ned du ikke får spist. På den måde har du altid let og billig mad i fryseren.
  3. Køb dine fødevarer på tilbud og frys dem ned. Her er det primært kød, du vil kunne spare på.
  4. Planlæg ugentligt en madplan, som hjælper dig til at undgå madspild og dyre impulskøb.
  5. Drik primært vand fra hanen. Det er det sundeste alternativ, og koster næsten ingenting.

Disse tips vil kunne stabilisere din økonomi i en længere periode, men det er nu også vigtigt, at du vedligeholder din gejst i jobsøgningen. Hvis du føler, at din jobsøgning står lidt stille, kan du hos Ballisager få karriererådgivning, vedledning og gåde råd til din jobsøgningsproces.

Share.

About Author

Leave A Reply