3 ting du skal opleve i smukke Silkeborg

0

Danmarks outdoor hovedstand Silkeborg er rig på smuk natur, levende byliv og unikke oplevelser for alle – med andre ord en skøn by, du skal opleve. Har du endnu ikke lagt vejen forbi, eller mangler du inspiration til, hvad du bør besøge, får du her 3 gode tips til fantastiske attraktioner og oplevelser i Silkeborg.

Besøg Tollundmanden på Museum Silkeborg

Er du til museumsbesøg, bør du slå et smut forbi Museum Silkeborg og aflægge Tollundmanden en visit. Tollundmanden blev fundet i en mose tæt på Silkeborg i 1950 og er vurderet til at være mellem 2.200-2.400 år gammel. Han er desuden kendt som et af verdens bedst bevarede moselig. 

På museet kan du gå på opdagelse i den store og spændende udstilling om Tollundmanden, der bl.a. indeholder en rekonstruktion af ham, så du kan få et billede af, hvordan han kunne have set ud i levende live.

Spis frokost i Drewsens Spisehus

Når det bliver tid til frokost i Silkeborg, bør du besøge Drewsens Spisehus på Torvet centralt i byen. Beliggende i den gamle Rådhus-bygnings historiske lokaler får du her en skøn og stemningsfuld spiseoplevelse, hvor der er brugt lokale råvarer og keret om håndværket. Du kan også vælge at slå dig ned i det hyggelige udeområde og følge med i livet på Torvet. 

I Drewsens Spisehus kan du spise frokost med venner eller familie eller nyde en god kop kaffe i dit eget selskab, inden du fortsætter din tur rundt i byen.

Gå ombord på Hjejlen

I Silkeborg findes verdens ældste kulfyrede hjuldamper, der stadig er i drift – Hjejlen. Siden 1861 har den sejlet rundt på Silkeborgsøerne, og plaskene fra skovlhjulene mod Gudenåens vand kan stadig høres.

Går du ombord på Hjejlen, kan du få et indblik i fyrbøderens og maskinmesterens arbejde, som det foregik for 150 år siden, samt opleve Silkeborgs smukke og fredfyldte natur.

 

Share.

About Author

Leave A Reply