Sådan vælges de rigtige døre og vinduer

0

Du har måske taget beslutningen om, at huset skal fornyes med nye døre og vinduer, og det er jo bare skønt. Der er dog også mange ting, der skal tages stilling til, f.eks. hvilket materiale de skal være lavet af, hvilken farve de skal have, hvor god kvaliteten skal være, hvilket udseende der passer bedst til huset, samt hvordan og hvem der skal montere de nye døre og vinduer. Det er særligt værd at være opmærksom på vinduernes og dørenes isoleringsevne, så det bliver ordenligt i første omgang.

Forskellige typer af materialer

Plast: Rigtig mange i dag bruger plastvinduer (PVC). Det gør de, fordi der nærmest ingen vedligeholdelse er ved plastvinduer. De skal blot vaskes, og en sjælden gang imellem skal der måske smøres et hængsel. De kommer i mange forskellige designs og farver, så der er noget for enhver smag. Og derudover har plasten en rigtig god isoleringsevne.

Træ-alu: Der er også rigtig mange, som er glade for træ-alu-vinduer, som har træ indvendigt og aluminium på ydersiden. Det er lavet på den måde, så man får den flotte træfacade inde i huset og aluminium udvendigt, så der er mindre vedligeholdelse. Aluminium er dog kuldeledende, så vinduerne skal være godt isoleret for at undgå kuldebroer.

Fyrretræ: Et klassisk, flot materiale til vinduer og døre, som har været brugt siden 1700-tallet. Træet bliver imprægneret, så der ikke går råd og svamp i dem. Det er muligt selv at male dem eller at bestille dem, hvor de er malet. Denne type vinduer gør det muligt at få dem lige i den farve, man ønsker. Trævinduer skal males ca. hvert femte år.

Mahogni: Mahogni er et meget hårdt træ, hvilket giver det en lang levetid. Den varme farve udstråler noget helt specielt, og giver huset et helt særligt udseende. Mahognivinduer skal vedligeholdes hvert år – de skal have pigmenteret olie, inden overfladen når at få et gråligt skær.

Håndværker eller gør-det-selv?

Når døre og vinduer skal monteres, så kan man gøre det ved at bestille en tømrer, som klarer det hele. Hvis man selv har hænderne godt skruet på, så kan man også selv forsøge at skifte dem.

Det er let at bestille både døre og vinduer på internettet. Hvis du har mod på at prøve selv så tag et kig på Online-doere.dk og se alle mulighederne. Der kan både bestilles efter standardmål og specialmål.

Share.

About Author

Leave A Reply