Plæneklipper – En driftsikker plæneklipper er uundværlig

0

En god og driftsikker plæneklipper kan være altafgørende, når du skal klippe græsset. Hvilken plæneklipper er bedst og skal det være en plæneklipper, som er med batteri, ledning eller benzin, men hver plæneklipper har deres fordele, som du desuden også kan læse nærmere om på de nedenstående plæneklipper.

Der findes et stort udvalg af forskellige plæneklipper. En plæneklipper kan være alt fra en plæneklipper du skal skubbe til en plæneklipper, som du skal køre rundt på, som ligeledes kan gøre klipningen af græsset til en leg.

plæneklipper

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en plæneklipper?

Går du med overvejelser om, at købe din første plæneklipper eller måske udskifte din nuværende, er det en god ide, at du er utrolig opmærksom på pris og kvalitet. Prisen kan være alt fra et par hundred kroner til flere tusind kroner. De kan købes helt op til 2 cifret tusind beløb. I og med at prisen kan variere meget, kan kvaliteten selvfølgelig også det. Dermed er det ikke ensbetydende med, at fordi prisen er høj, anskaffer du dig en plæneklipper af høj kvalitet.

sort plæneklipper plæneklipper 2

Spar tid med den rette plæneklipper

Der er ingen tvivl om, at størrelsen på din græsplæne har betydning for, hvor meget tid du kan spare på, at købe den rette plæneklipper. Du kan nedenfor læse omkring et par råd til, hvordan du vælger den rette plæneklipper maskine med den rette klippebredde.

Med en større klippebredde på din plæneklipper, des hurtigere får du også græsset slået. Det er uanset om du har en mindre græsplæne eller en større græsplæne. De større maskiner, kan til tider være sværere at håndtere frem for de mindre modeller. Det er specielt på de mindre græsplæner, hvor man manøvrerer sig rundt omkring mange forhindringer.

Guide over klippebredde i forhold til plænestørrelser

Du kan nedenfor læse omkring en mindre guide over, hvilken klippebredde du bør vælge i forskel til din græsplæne størrelse
Plænestørrelse i m2: < 250 – klippebredde i cm: 30
Plænestørrelse i m2: < 250 – klippebredde i cm: 30
Plænestørrelse i m2: 250-400 – klippebredde i cm: 35
Plænestørrelse i m2: 400-600 – klippebredde i cm: 40
Plænestørrelse i m2: 600-800 – klippebredde i cm: 45
Plænestørrelse i m2: 800-1000 – klippebredde i cm: 50

Plænestørrelser med over 0-250m2

Hvis din plæneklipper er et sted mellem 0 til 250m2, bør du vælge en mindre elektrisk plæneklipper, da de er ideelle til mindre græsplæner. En mindre elektrisk plæneklipper er nemlig ideel til at manøvrer sig rundt om de forskellige forhindrer, som ofte er en fordel i de mindre haver. Det er samtidig ideel med en plæneklipper, som har en klippebredde på 30-40 cm.

Plænestørrelser med over 250-400m2

Hvis du har en græsplæne med en størrelse på 250 til 400m2, skal du vælge en plæneklipper med en klippebredde på 35-40 cm, da det gør det betydelig nemmere for dig, at komme rundt i haven. Hvis du derimod ikke har en masse forhindrer, som kunne være et blomsterbed eller kanter rundt i din have, kan du sagtens vælge en plæneklipper med en større klippebredde. Vi anbefaler at, at du enten vælge en elektrisk model, hvis du har en plæne i den her størrelse

Plænestørrelser med over 400m2

Hvis du har en græsplæne, som overstiger 400m2, bør du helt absolut vælge en plæneklipper, med en klippebredde på minimum 40 cm. Derudover kan du med fordel vælge en benzinplæneklipper, hvis din græsplæne er over 400m2.

Worx plæneklipper 33 cm. 40V Batteri

Den første plæneklipper er en plæneklipper som akku-plæneklipper. Den kommer med en oplader og 40v 2,0 ah Li-ion batteri. Dette er ensbetydende med, at denne plæneklipper er velegnet til større græsplæner, som har en kvadratmeter på omkring de 250 til 400 m2.

Der skal heller ikke være nogen skjul om, at Worx plæneklipper er en eksklusive plæneklipper, som indeholder alle de egenskaber du har brug for ved en plæneklipper. Der kan nævnes den justerer klippehøjde fra 20-60 mm, samt dens klippe bredde på 33 cm. Derudover får du også en opsamlingsboks med, som har en kapacitet på hele 33 liter.

Maskinen har en ladetid på 60 minutter, som gør det muligt for dig, at slå en større græsplæne uden, at du behøver at skulle lade maskinen op flere gange, men du har mulighed for, at klare græsslåningen i et hug. Hvis du skulle være så uheldig at maskinen løber tør, så kan maskinen nemt og effektivt ladet op igen og du kan dermed færdiggøre din klipning.

Maskinen har en vægt på 12 kg, som er ensbetydende med, at maskinen nemt kan skubbes rundt. Der er også monteret et ergonomisk håndtag med et blødt greb, som gør plæneklipperen behagelig at skubbe. Desuden er det også en maskine, som har en lavt støjsvag.

B&D akku plæneklipper 36V

Hvis du har en have, som er mindre end 500 m2, er B&D bestemt en maskine, som du skal tage med i dine betragtninger, som din kommende plæneklipper. Desuden leveres maskinen med 2 batterier, som betyder at man nemt og effektivt kan skifte til et nyt batteri. Du slipper dermed også for, at skulle tanke på ladetid.

B&D akku plæneklipper er som sagt en maskine, som der er udstyret med et batteri. Et 36 Volt Li-ion batteri. Du skal derfor heller ikke bekymrer dig om benzin eller ledning. Et batteri har en ladetid på 1 time og da der medfølger 2 batteri, giver dette en ladetid op til 2 timer, som du sagtens kan slå græsset i din have på uden, at du skal tænke på ladetiden.

B&D akku plæneklipper har en vægt på 15,5 kg. Den har en klippehøjde på 30-80 mm, samt en klippebredde på 38 cm, som giver dig mulighed for, at klippe alle de smalle steder eller rundt omkring de forskellige forhindringer, som der måtte være i din have. Derudover er der også monteret en opsamlingspose, som har en kapacitet på 36 liter. Hvis du er i tvivl om, hvad 36 liter svarer til, er det tilsvarende til resterne fra en regelmæssig klipning.

Akku plæneklipper comfort 38,4 Li fra AL-KO Ginge

Hvis du er nervøs for, at kvaliteten er i absolut i top, da plæneklipperen er fra Al-KO, kan du være helt rolig, da det er en tysk mærke, som fremstiller forskellige redskaber til haven og de har generelt en høj placering, når der bliver testes redskaber til haven. En ældre plæneklipper udgave fra Akku er tidligere blevet topscorer hos tænk, da man skulle vurderer den bedste plæneklipper.

Akku plæneklipper er en maskine, som er ideel til mindre have, hvor der er mange forhindringer. Det skyldes at maskinen er meget nem at manøvrer og justere, som gør det let at snor sig rundt i en mindre eller større have med forhindringer. AL-KO plæneklipper er en batteri plæneklipper som betyder, at maskinen køre på batteri. Et comfort 38.4 li batteri. Batteriet har en driftstid som er tilsvarende til en græsplæne op til 200 kvadratmeter, uden at du behøver at tænke på ladetiden.

Det er desuden også en kraftig plæneklipper, da den er monteret med et kraftfuld batteri med li-ion teknologi, som er ledningsfri. Derudover kommer batteriet også med ladeniveauviser og har samtidig ingen memory effect. Det er ensbetydende med, at du ikke vil opleve nogen form for nedgang i evnen, når batteriet er ved at løbe tør for strøm. Batteriet har desuden også kun en ladetid på 150 minutter.

Akku plæneklipper comfort 38,4 Li fra AL-KO Ginge er udstyret med en stor opsamlingspose, som har en kapacitet på 45 liter, som er ensbetydende med, at der er mere end god plads i opsamleren. Derudover er der desuden en god også yderst bekvem central indstilling af klippehøjden. De store baghjul er også med til at sørger for en god kørekomfort, samt en jævn og stabil kørsel hen over plænen.

El plæneklipper Comfort 34 E fra Al-Ko Ginge

El plæneklipper comfort er den første el plæneklipper, som du bliver præsenteret for. De 3 ovenstående plæneklipper er allesammen plæneklipper, som er monteret med et batteri. Hvis du vælger denne El plæneklipper som din kommende plæneklipper, så får du en plæneklipper med en usædvanlig god teknik, veludstyrede og ikke mindst en unik komfort.

Hvis du er træt af de plæneklipper, som har et højt støjniveau, er der ingen tvivl om, at du bør foretrække en plæneklipper på el, da den ikke har en larmende motor eller ikke kan starte, da dens tændrør er nedslidte, en motor som der oser eller larmer. Det er alt sammen noget du slipper for, hvis du vælger en plæneklipper, som køre på el.

Der er altså ingen tvivl om, at der er mange fordele ved, at vælge en plæneklipper på el. Du slipper først og fremmest for et højt støjniveau, derfor får du også en mere miljøvenlig plæneklipper frem for de benzindrevne maskiner. En plæneklipper på el, er desuden måde billigere, nemmere og ikke mindst lettere at vedligeholde.

Med El plæneklipper Comfort 34 E fra Al-Ko Ginge, kan du selv vælge, hvornår du har lyst til at slå græsset. Du kan både gøre det om dagen eller om natten. Dine naboer kan intet høre, da det er en el maskine og dermed har et lavt støjniveau. Du behøver altså ikke at planlægge din klipning og gøre det til et større projekt, som skal passe ind i dine andre planer.

El plæneklipper Comfort 34 E er udstyret med 2inone funktioner. Det betyder at du både har mulighed for, at klippe og opsamle græsset i den store 37 liter opsamlingstank, som der medfølger til maskinen. Du får også en plæneklipper, som er let og handy, da den kun har en vægt på 15 kg. Derudover gør det integrerede bæregreb, det også utrolig let at transportere plæneklipper fra sted til sted.

Gardena Powermax 42 E plæneklipper

Hvis du vælger din næste plæneklipper fra mærket Gardena, er der ingen tvivl om, at du får en plæneklipper, som er fremstillet af robuste materialer og som du kan benytte i mange år, så længe du husker at pleje og vedligeholde maskinen. Gardena er nemlig en anerkendt mærke, som ikke kun producerer plæneklipper til haven, men også en række andre kvalitetsprodukter til haven.

Denne plæneklipper Gardena Powermax 42 E, er en elektrisk plæneklipper på 1700 watt. Det betyder også, at du med Gardena powermax 42 E Plæneklipper nemt og ubesværet kan klare klipningen af din græsplæne. Gardena Powermax er ideel til dig, som har en græsplæne fra 650 til 950 kvadratmeter. Det skyldes den kraftig fulde motor med gearkasse, som den er udstyret med. Den sikrer dig de bedste klipperesultater, som du længe har oplevet.

Med en kraftig motor, som er ideel til større græsplæne medfølger der desuden også en større opsamlingsbakke. Til Gardena plæneklipper medfølger der en opsamlingsbakke, som har en kapacitet på 50 liter. Du kan også benytte dig af findelingsfunktionen som betyder, at maskinen klipper dit græs i helt små stykker, så du dermed kan benytte til det, at gøde din plæne med.

Der er bestemt ingen tvivl om, at Gardena Powermax er en kraftig plæneklipper. Gardena er også en plæneklipper med en klippebredde på 42 cm, samt en klippehøjde som du justerer i hele 5 forskellige trin. Det kan være alt fra 20 til 60 mm. Derudover kan håndtaget også justeres i 5 forskellige højder. Det giver dig mulighed for, at indstille håndtaget den rette højde, så du mindsker risikoen for, at du får ondt i ryggen, men at du får en behagelig gang i den rette højde.

Mcculloch M46-125 plæneklipper

Den sidste, men også den første plæneklipper, som du bliver præsenteret for er en benzindrevne plæneklipper. Det betyder naturligvis, at du skal fylde benzin på, men dette giver dig samtidig også mulighed for, at køre med plæneklipper i alt den tid du har lyst til. Det eneste det kræver er, at du hele tiden har benzin på maskinen.

Fordelen ved at vælge Macculloch M46-125 plæneklipper, som er benzindrevne er som sagt, at du hele tiden har mulighed for, at køre med plæneklipper. Dette er en kæmpe fordel, når man sammenligner med en plæneklipper, som er batteridrevne og ofte skal oplade. En benzindrevne plæneklipper er også ledningsfri. Dette er din plæneklipper ikke, hvis du vælger en el drevne plæneklipper. Det betyder naturligvis, hvis du er træt af ledninger eller træt af, at du hele tiden skal oplade din plæneklipper, skal du vælge en benzindrevne plæneklipper. Dette kunne godt være denne Mcculloch m46-125, som er en plæneklipper af høj kvalitet.

Mcculloch M46-125 har en klippebredde på 46 cm, som gør plæneklipper ideel til større græsplæner, men kan også være ideel til mindre have, hvis der ikke er placeret alt for mange forhindringer, som du skal snor om med maskinen. Klippehøjden er justerbar, du kan justerer klipehøjden fra 30 til 80 mm. Derudover er Mcculloch monteret med en briggs og Stratton motor, som sikrer dig en plæneklipper med en hurtig start, samt en driftsikker maskine i mange år.

Havens indretning

Der er bestemt ingen tvivl om, at det er en meget god ide, at du tager højde for din havens indretning, når du skal vælge en plæneklipper. Hvis du har en have med et stor areal, bør du vælge en plæneklipper med en større klippebredde. Omvendt har du en græsplæne med mange smalle passager samt forhindrer, bør du vælge en plæneklipper, som er let at manøvrer og snor sig rundt med. Dermed kan størrelse på din plæneklipper have stor betydning sammenlignet med din haves indretning.

Hvis du som de fleste andre har mange træer, blomsterbede eller lignede ting, er det en god ide, at vælge en plæneklipper med en vis manøvredygtighed, da du har behov for, at skulle snor sig rundt om eksempelvis træer, blomsterbede eller lignede ting.

Komfort – selvtræk eller manuelt skub?

Der er ingen tvivl om, at des mere komfort du ønsker, des dyrere bliver det også for dig. Der er ingen tvivl om, at en moderniseret plæneklipper slå græsset af sig selv, men den har stadig behov for, at du selv skubber maskinen rundt på græsplænen.

En benzin plæneklipper er i de fleste tilfælde enten udstyret med selvtræk eller baghjul eller forhjul, som betyder at du kan nøjes med, at gå bagved maskinen og styre den. Det gør det også lettere at håndterer maskinen. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at det kun er fremad, at dette er gældende. Hvis du derfor skal bakke med plæneklipper, skal du selv trække i maskinen.

Lydniveau – Hvilken maskine larmer mindst?

Der er ingen tvivl om, at hvis du vælger plæneklipper på baggrund af støjniveauet, at du skal vælge en el plæneklipper. De elektriske plæneklipper larmer uden tvivl allermest, modsat en benzin plæneklipper, som er den maskine, som har det højeste støjniveau.

Du kan med en el plæneklipper også selv bestemmer, hvornår du ønsker at slå græsset. Du kan både gøre det om dagen eller om natten, hvis det er du har har lyst til. Modsat hvis du har en benzindrevne plæneklipper og du har planer om, at du vil slå græsset tidligt eller sent, kan dette hurtigt giver problemer hos naboerne, da de kunne finde på, at klage over støjniveauet så tidligt på dagen. Det er alt sammen noget, du slipper for, hvis du vælger en el plæneklipper. Overvej derfor dit valg nøjes og overvej, hvornår du primært på dagen slå din græsplæne.

Vedligeholdelse – Hvilken plæneklipper kræver mindst vedligeholdelse?

Hvis du vælger en benzindrevne plæneklipper og du ønsker at den skal fungerer i mange år, så kommer du ikke udenom, at den skal repareres regelmæssigt. Det kan være alt fra dele, som kræver smørelses eller skruer og bolte, som der skal efterspændes. Alt dette er noget, som du bør gøre minimum en gang om året.

Hvis du derimod vælger en elektriske plæneklipper vil du opleve, at der ikke er lige så mange krav til vedligeholdelsen, som også er ensbetydende med, at det ikke er lige så dyrt at vedligeholde en elektriske plæneklipper, som en benzindrevne plæneklipper. Der er færre dele, som der skal vedligeholdelse, samt er motoren indrettet på en anderledes måde. Derfor er en elektriske plæneklipper en optimal valg til dig, som ikke er interesseret i, at løbende at skulle vedligeholde sin plæneklipper.

Flere nyttige tips til at finde en ny plæneklipper finder du bl.a. i denne plæneklipper test.

Share.

About Author

Leave A Reply