Er du et stort havemenneske med grønne fingre? Sådan kommer du igennem vinteren

0

Blomster og planter giver liv – både inde og ude. Er du et stort havemenneske, og kan du næsten få alt til at gro, så føles vinteren stensikkert lang for dig. I vinterperioden har man ringe muligheder for at komme ud og få fingrene i jorden, hvorfor det kan være en god idé at finde alternativer til, hvordan man kan få passet sin interesse i den kolde periode.

Brug inspirationssøgning til afslapning efter en travl hverdag

I juleperioden kan der være mange ting at se til, og derfor kan det også være svært at finde tid til sig selv og sine interesser. Det er dog vigtigt, at man stadig passer sine interesser, så man kan undgå at blive ramt af stress. Brug eventuelt inspirationssøgning til afslapning efter en travl arbejdsdag, så du kan få inspiration og haveidéer til sommer.

Lav en liste over ting der skal styr på til foråret

Er der altid noget, der kan gøres eller fikses i haven, så kommer du naturligvis aldrig helt til bunds på din liste over ting, der kan forbedres, men det er en god rettesnor for, hvad der skal prioriteres, og hvad der godt kan vente. Brug eksempelvis vinteren til at finde ud af hvad du skal nå, når foråret kommer til Danmark, så du har noget at gå og glæde dig til og forberede dig på.

Alliér dig med en eller flere der har samme interesse som dig

Du er stensikkert ikke den eneste, der har svært ved at komme igennem vinteren, og derfor kan det være en god idé at tage en snak med en eller flere, der har den samme interesse for havearbejde som dig. På den måde kan vinteren blive en smule nemmere at komme igennem – især når man har nogen at spejle sig i.

Glem ikke havens græs

Når man er et stort havemenneske, er det ofte haven i en helhed, der ser godt ud, og derfor skal de forskellige komponenter være perfekte. Dog kan man have en tendens til at glemme havens græs, da det kan være kedeligt at gå og passe og slå. Det er dog noget, man ikke må glemme, da en grim græsplæne kan få hele haven til at se grim ud. Gør eventuelt brug af topdressing og få en flot græsplæne.

Forkæl dine indendørsplanter

Hvis du tripper for at få dine fingre i jord, kan du med fordel forkæle de planter, du har indendørs. Måske trænger de til noget nyt jord, eller måske er der en plante, der mangler en mospind at kravle op ad. Det kan også være en god idé at flytte rundt på de forskellige planter, så de alle får lige meget lys.

Tæl ned til foråret

Det sidste råd i denne omgang er, at det kan være en fordel at tælle dagene ned til foråret. På den måde kan du hver dag glæde dig over, at der er én dag mindre til, at du igen kan komme ud i haven.

Share.

About Author

Comments are closed.