Mødrene bliver glemt i hovedstaden

0

Er du en af dem, som altid husker Mors dag med en buket? Så er der måske stor chance for, at du bor et andet sted end i hovedstadsområdet. En ny undersøgelse viser nemlig, at københavnerne glemmer at forkæle deres mødre på denne mærkedag, hvor andre dele af landet er bedre til at købe en sød buket.

Så er det allerede Mors dag. I den forbindelse har du måske set, at der kører reklamer i TV, radio eller andre platforme, hvor man mindes om, at det måske er en god idé at forkæle sin mor med buket som et tegn på taknemlighed. Der er dog stor forskel på, i hvor høj grad denne tradition føres ud i livet landet over.

Flowr.dk, som er en blomsterforretning på nettet, har nemlig foretaget en undersøgelse af, hvor i landet blomsterne købes. Undersøgelsen er lavet for at give en indikation af, hvor man prioriterer Mors dag mest. Svaret er ganske klart, når det kommer til hovedstadsområdet, hvor man langt fra køber den andel blomster, som populationens størrelse eller skulle udgøre. Faktisk er det kun 15 procent af blomsterne, som købes i København. Til sammenligning købes mere end det halve i Aarhus, selvom befolkningen her er omkring fire gange mindre, og man kan derfor roligt sige, at københavnerne halter efter på det område.

Om det skyldes i høje huslejer eller andre prioriteringer skal være usagt, men der er ingen tvivl om, at man nok skal have lavere forhåbninger, hvis man er mor til folk fra København end Aarhus.

Andet end blomster

Hvis man ikke er så stor fan af blomster, hvilket noget tyder på, at Københavnerne ikke er, så kan man selvfølgelig også vælge at købe andre ting til sin mor. Eksempelvis tilbyder disse shops ofte andre varer, som man kan vælge frem for en buket. Går man dog alligevel med buketten, er der mulighed for at lave den, præcis som man ønsker. Måske har din mor nogle specielle blomster, som hun favoriserer, og så kan du nemlig få puttet dem i buketten, så den er lidt mere personlig.

Blandt andre muligheder er det mest oplagte chokolade, som fås hos forhandlerne. Nogle er ikke vilde med blomster, eller måske kan de ikke tåle dem, og derfor kan det måske være godt med chokolade. Hertil kan man få skrevet et lille personligt kort, som hos mange er et hit.

En anden kultur

Noget tyder på, at der findes en anden kultur i København end i Aarhus, når det kommer til at vise taknemmelighed over for mødrene. Måske handler det om, at der er større travlhed i hovedstaden, hvor det måske ikke prioriteres på samme måde. Det kan også skyldes, at Aarhus har en meget høj andel af unge mennesker, hvilket måske er dem, som oftest køber noget på mors dag. København har dog også rigtig mange studerende, som kunne tænkes at have samme intentioner som dem i Aarhus.

Derfor holder vi mors dag

Er du lidt i tvivl om, hvorfor vi egentlig ”fejrer” Mors dag, så kan du få lidt af svaret her. Det er en tradition der, som mange andre, stammer fra USA. Det kom til Danmark omkring 1910 under navnet ”Moders dag”.

Den skal hylde mødrene, og alt det de gør for os, og det er altså en dag, hvor man tager muligheden for at vise lidt ekstra taknemmelighed. Særligt i de senere år er det blevet en tradition, at man forærer sin mor noget. Det er typisk blevet blomster, chokoladeæsker eller andre mindre gaver, som frembringer glæde.

Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med flowr.dk

Share.

About Author

Comments are closed.