Mange internetbutikker snyder med moms

0

Ifølge Ritzau er der ingen tvivl om, at momssnyd er en realitet – og særligt med varer som bliver sendt fra Kina. Det er særligt de kinesiske internetbutikker, der er attraktive blandt danskerne. Og blandt de mange pakker viser en stikkontrol, at der er tale om et problem. Faktisk er mere end hver fjerde pakke, sendt fra Kina til Danmark, fejlangivet i forhold til værdi og andre oplysninger.

Flere pakker under momsbagatelgrænsen

En stikprøvekontrol, som Københavns Lufthavn har foretaget i 2019, viser, at ni ud af ti pakker fra Kina ligger under momsbagatelgrænsen. Det betyder, at de har en værdi på under 80 kroner. Og derfor skal der ikke betales moms.

De mange forsendelser fra Kina er i sig selv okay. Problemet opstår ifølge Dansk Erhverv, når der bliver snydt med momsen. Her kommer det til at gå ud over de danske virksomheder, som taber omkring 500 millioner kroner årligt. Udelukkende grundet det snyd som sker i forbindelse med momsen.

Butikker ved, hvad de skal gøre

Det overraskende tal er et tegn på, at internetbutikkerne ved, hvad de skal gøre og er ikke et spørgsmål om, hvor mange der gør det. Derfor mener Dansk Erhverv, at der skal findes en løsning. Både at afskaffe bagatelgrænsen eller tilføje et gebyr er på tale.

Når du sender pakker i dag, skal de sendes med en pakkelabel. Og det er på denne label, at oplysninger om pakkens værdi bliver fremgår. Hvis du skal sende en pakke, kan du finde etiketter og pakkelabels hos Etiketlageret.dk.

Share.

About Author

Comments are closed.