Hvordan vælger jeg en kombiovn, der belaster miljøet mindst muligt?

0

Når du skal købe en kombiovn, er det en god idé at kigge på energimærkningen. Ved at kigge på energimærkningen kan du danne dig et overblik over, om kombiovnen er dyr i brug, og hvor belastende den er for miljøet. Hvis du går efter en kombiovn, der har energimærkning A eller bedre, er du sikker på at få en af de mest energieffektive kombiovne på markedet.

kombiovn

Der findes forskellige kombinationer af kombiovne

Betegnelsen kombiovn dækker typisk over en almindelig ovn, der samtidig er en mikroovn eller en almindelig ovn, der samtidig er en dampovn. Kombiovne findes i forskellige størrelser, så det er både muligt at få en stor eller en lille kombiovn, og samtidig er det muligt at få en fritstående ovn eller en indbygningsovn. Der kan være stor forskel på antallet af funktioner i de forskellige modeller. Nogle kombiovne har for eksempel også en grillfunktion og/eller en optøningsfunktion. Derfor er det en god idé at kigge på disse funktioner, så du får en kombiovn, der kan det, du skal bruge.

Hvad kan tilberedes i en kombiovn?

Med en kombiovn kan du tilberede den mad, du plejer at lave i en almindelig ovn, hvor du for eksempel bruger varmluft eller over- og undervarme. Med mikrobølger er det nemt for eksempel at varme madrester, poppe popcorn samt lave grød. Med damp er det muligt at dampe for eksempel grøntsager og fisk i oven samt tilføje damp til brød og kød under tilberedningen, hvilket ofte kan gøres ved hjælp af en kombination af for eksempel varmluft og damp.

Hvis du gerne vil have hjælp og tips til at få valgt dig den rette ovn til dit køkken, kan du med fordel få taget dig et kig på denne ovn test, hvor et væld af forskellige varianter gennemgås.

Share.

About Author

Leave A Reply