Hvordan vælger du den rette tennissko?

0

Banens underlag dikterer, hvilken tennissko du skal vælge 

Der er et stort marked for tennissko, og hvis man står som nybegynder og skal have sit første par tennissko, er det vigtigt, at man tager visse ting i betragtning.  Noget af det vigtigste er dog, at man køber tennissko der passer til det underlag, man skal spille på. Sålen er nemlig speciallavet til de forskellige underlag, der findes. Det gør, at man altid har et godt fodfæste, og ens spil bliver mere effektivt.

Til tennisspilleren der spiller på grus, fås komfortable og slidstærke tennissko lavet specielt til grus. Under sålen er der et plant sildebensmønster. Når man bevæger sig hen over en grusbane, kan man nemt hvirvle grus med op under hurtige bevægelser, men den risiko bliver formindsket med disse tennissko. Derudover står man altid godt fast med disse. Spiller man derimod på græs, fås også tennissko lavet specielt til græsunderlag, der sikrer god friktion og stabilitet.

Spiller man derimod på hardcourtbaner, er det et par hardcourt tennissko, man skal have fat i. Spiller man skiftevis på grus, græs og hardcourtbaner, er det en allcourt tennissko det rette valg. Sålen på denne sko har et delvist grusmønster og allroundmønster, der sikrer, at man altid står godt fast, uanset hvilket underlag man spiller på.

Gå ikke på kompromis med hverken støtte eller kvalitet 

Skal man ud og finde et par nye tennissko, er det altså vigtigt, at man først og fremmest tager stilling til, hvilket underlag man primært spiller på. Når man har besluttet det, er det vigtigt at man vælger en sko, hvor der ikke er sparet på hverken kvalitet eller støtte. At kunne spille en god kamp handler selvfølgelig også om at have det rette tøj, der tillader en at ånde og bevæge sig frit, men skoene er og bliver det vigtigste.

Har man ikke de rette sko, kan man hurtigt komme galt af sted på banen.  Tilbyder ens sko ikke den rette støtte og stødabsorbering, kan det nemlig resultere i skader i ben og ryg. I tennis skal man bevæge sig hurtigt, og der er mange pludselige retningsskift, som kræver, at ens fødder er godt støttet og at man ikke har mulighed for at vride om. Derfor skal svangen være ustabil, således at man altid er sikret et godt og fast jordfæste.

Derfor er det vigtigt, at man vælger den rette tennissko. På den måde skåner man sin krop samtidig med, at de kan være med til at give en succes på tennisbanen.

 

Share.

About Author

Leave A Reply