Gør hverdagen lettere med IOT

0

Har du hørt om begrebet IOT? IOT står for Internet of Things, som kræver en mere teknisk forklaring. Men kort fortalt handler det om, at elektroniske apparater kan forbindes og gøre hverdagens gøremål lettere for dig at komme igennem. Digitaliseringen har skabt et utal af muligheder for os, som kan gøre os klogere, underholde os og nu også hjælpe os med den travle hverdag.

 

Sådan kan IOT hjælpe dig

For bedre at kunne forstå, hvad IOT indebærer, vil du her blive præsenteret for nogle eksempler på, hvordan IOT virker i praksis:

 

  • Et alarmsystem, som sender en besked til din telefon, når dine børn er kommet hjem fra skole, så du ved, at de har det trygt og godt
  • Få din vaskemaskine til at starte automatisk, så tøjet er klart til at blive hængt op, når du kommer hjem fra arbejde
  • Skrue op for varmen i huset fra din telefon, inden du kommer hjem, så I kan komme hjem til en varm stue
  • Og en lidt mere doven en af slagsen, men genial ide, er, at du kan tænde lyset fra sofaen med din telefon. Dog kan denne også være anvendelig, hvis du er sent ude og gerne vil undgå tyveri og ”vise”, at du er hjemme. Da kan du tænde lyset i hjemmet fra et andet sted.

 

Disse eksempler på IOT i hjemmet kaldes også for Smart Home, da det er med til at gøre hjemmet ”smartere”. Her kan du læse mere om IOT.

 

Hvad indebærer IOT mere konkret?

IOT har en definition som lyder: tingenes internet eller internet i al ting. IOT omfatter et netværk, der kan få digitale enheder til at kommunikere med hinanden via sensorer. Med andre ord kan disse forbindes med hinanden. Vores ting vil bruge internettet til at samarbejde.

 

Elektroniske enheder er blevet mere intelligente i forhold til IOT, da de kan dele data med hinanden og derved kommunikere. Samtidig kan de kommunikere med mennesker via internettet. Det kan gøres både via almindelig internetforbindelse, mobilnet, WiFi eller lukkede netværk.

 

Mere teknisk beskrevet så kan elektroniske apparater samle data og oversætte det til værdifuld viden, som kan gøre hverdagen nemmere for os. Således kan vi benytte os af funktionerne i Smart Home.

Share.

About Author

Leave A Reply