Skiftet fra en klassisk mobiltelefon til smartphone

0

Det må siges at det er meget almindeligt at eje en smartphone, det er blevet en meget naturlig del af vore hverdag. Faktisk er det snart 20 år siden at antallet af mobilabonnementer overhalede antallet af fastnetabonnementer. 

Fra mobiltelefon til smartphone

Man må sige at mobiltelefonen har udviklet sig en del fra den første ”mursten” der kom på markedet for ca. 50 år siden, til de smartphones vi kender i dag. Det er gået fra at være en “mobil” telefon, vi kunne tage med os, så vi ikke kun kunne fanges på vores fastnet telefon, nu er det ikke kun en “mobil” telefon vi kan medbringe overalt. Faktisk er det en mobil mini computer, vi har med i lommen eller tasken. 

Kræver udviklingen fra mobiltelefon til smartphone en ændring i forbrugeradfærden?

Faktisk fungerer en smartphone som en lille personlig computer, vi har tilgængelig stort set hele tiden. Den er så at sige lige ved hånden. De fleste af os opbevarer dokumenter, billeder og programmer på den. Samtidigt kan vi tilkoble os internettet, og tilgå sociale medier, e-mail og meget mere. Derfor er det også uheldigt, hvis vi mister vores smartphone, da den ikke kun indeholder telefonnumrene på vores omgangskreds. Vi har også stort set en app til alt – også personfølsomme apps. Nu har vi mulighed for at have alt fra sygesikringsbevis, kørekort, nemid og meget mere let tilgængelig ved hjælp af en app. Det er selvfølgelig informationer, vi ikke ønsker kommer i de forkerte hænder, da informationerne kan misbruges. Derfor har de fleste af os, diverse private koder til at passe på vores private oplysninger.

Er det nok sikkerhed at have private koder?

I og med en smartphone fungerer som en lille personlig computet, som vi også bruger på internettet, er det ikke nok med at beskytte smartphonen med diverse koder. Den skal beskyttes på samme måde som en computer. Desuden er det en godt at beskytte alle dine oplysninger og data på sin smartphone med VPN. Og nej, det behøver ikke at koste en formue, faktisk kan du få Gratis VPN på nettet. VPN står for virtuelt privat netværk og beskytter de oplysninger og data der er på smartphonen.  VPN gør internetforbindelsen smartphonen bruger usynlig for andre, og kan derfor ikke overvåges af uvedkommende. Beskyttelsen fås på alle netværk der logges på, og sikrer at uvedkommende får adgang til de opbevarede oplysninger og data.

Share.

About Author

Leave A Reply