- Find de ingredienser frem som du ønsker skal i din sous vide.
- Du har nu 2 muligheder for at fjerne luften, når der skal dannes vakuum. Enten kan du bruge en vakuum pakker til formålet, ellers kan du benytte dig af zip-lock poser. Her er teknikken lidt anderledes, der skal du nemlig sænke poserne i vandet. Herved klemmes vandet ud, og posen kan herefter lukkes.
- Dernæst skal tiden og temperaturen indstilles på sous viden, så vandbadet kan få den ønskede temperatur.
- Placer posen i vandet og så skal der ellers bare vente.
- Kødet tages op, og kommes meget kort på rygende pande, for at danne stegeskorpe. Og så er det ellers tid til at servere.
Forstå processen bag det lækre resultat
Du langtids varmer dit kød i vandbadet i den vakuumpakkede pose. Vandet har den evne at det er en god varmeleder og derved sørger det for at give kødet en stabil varme. Nu bliver det en lille smule nørdet, men det der ellers sker, er at varmen aktiverer enzymerne i kødet. Den lange konstante varme, nedbryder det seje bindevæv, som er med til at gøre kødet lækkert mørt.
Ydermere sørger posen for at holde på al saft og kraft, når du engang skal servere dit perfekt tilberedte kød. Der findes et rigtig stort udvalg af sous vide og udstyr. Vi kan hjælpe dig med at finde frem til dit behov. Se det store udvalg her.
Fransk, frækt og forførende
Begrebet sous vide er fransk, og betyder under vakuum. Det er nok ikke så underligt at det er franskmændene, der har udviklet denne teknik. Fransk kogekunst er verdenskendt, og teknikken til at tilberede under vakuum, blev oprindeligt brugt i forbindelse med at man opdagede at fois gras blev meget mere delikat ved denne teknik. Det er blevet mere og mere udbredt i kokkeverdenen og det er ikke uden grund. Held og lykke med madlavningen, er sikker på du ikke fortryder det.