3 råd til valg af fagforening

0

Før i tiden var man tilknyttet en fagforening alene på grund af sit fag. Sådan er det ikke mere. Faktisk er der stor konkurrence på markedet, og du kan vælge i mellem rigtig mange forskellige fagforeninger og a-kasser. Her kan du læse tre konkrete råd til dig, der overvejer at skifte fagforening.

Læs fagforeningers hjemmesider

Inden du beslutter dig, bør du lave en god research af de tilgængelige fagforeninger og a-kasser der er at vælge imellem. Tjek hvad de tilbyder, og hvad der kræves for at blive medlem. Nogle fagforeninger er målrettet en bestemt faggruppe, men mange er åbne for alle, uanset hvilket fag de hører til. Dette er en fordel, hvis du ønsker en fagforening uden politisk eller religiøst standpunkt. En god måde at sammenligne de mange tilbud, er at benytte en side, der sammenligner både fagforeninger og a-kasser. Her kan du hurtigt og nemt se en oversigt over forskellige fagforeningers priser og vilkår, samt uddybende information om hvilken type fagforening der er tale om, og på den måde finde det tilbud, der passer bedst til dig.

Kontingent og geografi

Prisen, eller kontingentet, på din fagforening og a-kasse er et vigtigt parameter at vælge ud fra, men bør ikke være afgørende. Selvom en fagforening er meget billig, kan du måske få mere for pengene et andet sted. Her er det vigtigt at nærlæse hvad fagforeningen tilbyder, og hvad du præcis får for dine penge. Læs også om a-kassens tilbud om eventuelle kurser, og andet relevant rådgivning. Geografi også et vigtigt kriterie i forhold til at vælge fagforening og a-kasse. Selvom du normalt ikke besøger a-kassen hver uge, så er det rart hvis den ikke er for langt væk, hvis du pludselig bliver ledig.

Hvilke værdier har fagforeningen?

Nogen fagforeninger har bestemte politiske eller religiøse standpunkter. Her er det vigtigt at du kan identificere dig med disse standpunkter, inden du melder dig ind. Derfor er det en virkelig god ide at læse fagforeningens værdigrundlag inden du beslutter dig for om det er den rette fagforening for dig.

Share.

About Author

Leave A Reply