En skjult rejseperle: Rotterdam

0

Når man hører ’Rotterdam’, ledes tankerne straks hen på de hollandske blomstermarker med tulipaner i et ocean af farver og de karakteristiske vindmøller. Men Holland har langt mere at byde på end tulipanmarker og vindmøller, og Rotterdam er landets næststørste by efter Amsterdam. Her er der masser af tage fat på for de kultur- og historieinteresserede.

 

En særlig arkitektur

Kommer man til Rotterdam er særligt deres central station et besøg værd. En hovedbanegård forbindes ofte med et sted, man befinder sig for at komme fra A til B – men det arkitektoniske udtryk giver en fornemmelse af, at den enorme bygning svæver. Bliver vi i det arkitektoniske hjørne, kan også Sonneveld House museet anbefales. På museet bliver man lukket ind i en hollandsk tidslomme og ser den funktionalistiske stil, som den blev oprettet i 1930’erne.

En gåtur gennem Rotterdams gadeliv vil også give indblik i byens særlige arkitektur. Efter 2. verdenskrig blev den gamle bydel ødelagt, og Rotterdam bærer i dag præg af en moderne genopstand i stål og glas.

Har du en time eller to, du skal have brændt af, kan et besøg i Markthall desuden anbefales. Her træder man ind i en stor hal med smukke illustrationer malet på loftet, og omkring i hallen findes en væld af boder og spisesteder.

 

Besøg Rotterdam – sådan gør du

Er du på udkig efter et alternativt rejsemål, hvor du stadig får mulighed for at smage på kulturen og historien, kan du med god ro i kroppen vende blikket mod Rotterdam. En lidt overset storby perle, der har en del af byde på for enhver smag.

Med et par hurtige klik på internettet kan du let finde frem til flybilletter Rotterdam, der vil passe ind i din kalender. Du kan komme fra Billund til Rotterdam på under fem timer, og rejser du fra København, er du fremme efter syv timer.

Share.

About Author

Leave A Reply