Sådan ved du om du har pollenallergi

0

Pollenallergikere oplever ofte allergisymptomer året rundt og bliver trætte på grund af dårlig nattesøvn eller medicin. Det er dog ikke alle allergikere, der er klar over, at de er allergiske overfor pollen. Hvis du er i tvivl, så får du herunder et overblik over diverse symptomer.

Er du forkølet eller har du allergi?

Hvis du ofte har stoppet næse, nyser og har røde, irriterede øjne i forårs- og sommerhalvåret, så kan det være, at du har pollenallergi. Det kan dog også være, at du bare er forkølet, men normalt vil du kun være forkølet i ca. en uge, hvorimod allergisymptomerne kan påvirke dig over en længere periode.

Forskellen på symptomerne

  • I din næse og hals vil du ved en forkølelse nok opleve, at du nyser lidt, og at snottet bliver flydende, hvilket gør, at næsen løber og stoppes til. Derudover kan det også være, at du får ondt i halsen. Disse symptomer ses også ved pollenallergi, men alligevel anderledes. Frem for at nyse lidt så vil du nok opleve nyse anfald. Din næse vil også løbe, og dit snot vil være flydende, men den vil også klø. Derudover så vil du i stedet for at have ondt i halsen kunne fornemme en kløe i halsen.
  • Hvis du mærker symptomer ved dine øjne, så er der ingen tvivl, fordi der oftest ikke er nogle symptomer i øjnene, når du er forkølet. Tværtimod så vil dine øjne klø, være røde og hævede, hvis du har pollenallergi.
  • Hvis du er forkølet, så kan det være, at du har lidt feber, men ved pollenallergi er der som regel ingen feber.
  • En af de større forskelle er også varigheden, fordi en forkølelse varer max en uge, hvorimod pollenallergi kan vare i flere uger.

Gør noget ved dine allergisymptomer

Hvis du oplever nogle af de ovenstående symptomer på pollenallergi, eller stadig er i tvivl, om du har allergi, så bør du gå til din læge. Her vil du få en allergitest, og derved kunne få stillet en diagnose. For de fleste vil behandlingen være næsespray, øjendråber eller anden form for lindrene medicin, såsom telfast.

Share.

About Author

Leave A Reply