Sådan kan du lære at håndtere stress

0

Flere og flere bliver i dag ramt af stress. Det er en ubehagelig lidelse, der ofte kommer gradvist og derfor kan det være svært at opdage, før det er for sent. Dr stilles enorme krav til alle mennesker, hvad end det er arbejdsrelateret, studier eller socialt. Det kan være svært at navigere rundt og føle at man har styr på hverdagslivet, hvis man lider af stress. Det er derfor en sygdom, der bør tages alvorligt, hvis man begynder at vise symptomer.

3 tips til at undgå stress i hverdagen

  1. Dan et overblik
    Hvis du ved, at du har mange arbejdsopgaver på en dag, så er det en god idé at skabe et overblik og planlægge din tid efter dette. Det vil gøre, at du ikke vil føle dig bagud, og du ved at dine opgaver vil blive løst. Planlæg også pauser ind i din arbejdsdag, så du ikke bliver overvældet.
  2. Sund livsstil
    Reaktionen på en stresset situation bliver mindre, hvis man er i god fysisk form. Derfor er det godt at bevæge kroppen – også i løbet af dagen. Tag trapperne og lav nogle siddende øvelser på kontoret, hvis du føler dig anspændt.
  3. Hold arbejdsliv og privatliv adskilt.

Det kan være svært at lægge en stresset arbejdsdag på hylden, når man har fri. Men prøv så vidt muligt at fokusere på dit arbejde, når du er på kontoret og på fritidsaktiviteter, venner og familie, når du har fri.

Professionel rådgivning i Helsingør

Hvis du er ramt af stress, så er det altid en god i´de at få hjælp og vejledning fra en fagperson, som for eksempel en psykolog. En psykolog kan nemlig give dig nogle konkrete redskaber, som du kan arbejde videre med selv. Bor du i Helsingør eller omegn, så er der rig mulighed for at finde en kvalificeret og dygtig psykolog. Ønsker du mere information, så læs her om psykolog Helsingør.

Share.

About Author

Leave A Reply