Forebyg forkølelse og influenza

0

Laver du ikke andet end at købe lommetørklæder og pudse næse eller bruge næsespray, fordi du konstant føler, at der er en forkølelse og måske endda en influenza på vej? Så er der heldigvis råd for, hvordan du kan komme sygedommene til undsætning.

 

Du kan gøre meget selv for at undgå sygdomme

For bedst muligt at forebygge forkølelse, influenza eller virus, kan du faktisk gøre en del på egen hånd. Du får her nogle tips til, hvad du kan gøre:

 

  1. Få en god nattesøvn: Noget af det, som holder os fra at være syge, er at have et godt immunforsvar, og det kan du opbygge, hvis du sørger for at få nok søvn. Du skal helst have mindst 7 timers dyb søvn hver nat for, at det gavner dit helbred.
  2. Stop rygning: Vi ved, at rygning ikke er godt for mange ting, og det gælder også når det kommer til immunforsvaret. For cigaretterne påvirker immunforsvaret i en negativ retning. På den måde er du mere overfølsom for sygdomme.
  3. D-vitamin: Det er ofte, når der er koldt udenfor, eller der sker et drastisk vejrskifte, at vi bliver forkølet. Er du især syg, når det er vinter eller efterår, hvor der ikke er så meget sol, som er vores D-vitamin kilde, så kan du ed fordel tage et D-vitamin tilskud.
  4. Find løbeskoene frem: At dyrke motion er på alle måder en god idé for vores helbred. Det er også en af de mest effektive veje til et stærkt immunforsvar. Desuden giver motion en fantastisk blodomløb i kroppen, som netop kan bekæmpe infektion i kroppen. Så det er en god idé at gå en tur, hvis forkølelsen allerede har ramt dig, da det kan få infektionen væk. Husk dog at pakke dig godt ind, så du ikke får for meget træk.

 

Husk renlighed

Hvis der er noget, som kan give dig sygedomme, så er det bakterier. Disse sidder ofte på hænderne, fordi vi igennem dagene rører ved alt muligt, som andre også har rørt ved. Det giver en vild smitteeffekt. Og hvis nogle har skrevet på den samme computer som dig, som har haft forkølelse, så kan du blive smittet lige med det vons. Sørg derfor for at vaske hænder grundigt og jævnligt og husk ikke at klø dig for meget i øjnene eller ved næse i løbet af dagen, da det er guf for bakterier at komme i nærheden af.

 

Share.

About Author

Leave A Reply