Hvis du elsker at stå i køkkenet og banke forskellige typer dej sammen til dejlige, velsmagende brød eller hvis du elsker at nørkle med små detaljer på lækre kager, så er uddannelsen som bager og konditor måske lige noget for dig. Her kan du få lov at stå med fingrene dybt begravet i dej hele dagen og samtidig udvikle din kreativitet, når det gælder udsmykning af de forskellige bagværk.
En uddannelse med mange muligheder
Grundforløbet til at bliver bager og konditor varer i 20 uger med opstart i både januar og august. Grundforløbet er til dig, der allerede ved, at denne vej er den rette. Herefter kan du videreuddanne dig i den specifikke studieretning du ønsker.
Bager- og konditoruddannelsen giver dig mange muligheder. Mange bliver selvstændige og åbner egen butik, hvor de selv kan styre slagets gang. Der er også mulighed for de største brød- og kagefabrikker i landet, hvor du bliver en del af et større team. Derudover kan du også blive stå for delikate desserter og lækkert bagværk til foreksempel hoteller og restauranter. Eller du blive en del af eventindustien og levere søde sager til fester, selskaber, konferencer eller andre unikke events.
Undersøg uddannelsen
Hvis du synes denne uddannelse lyder som noget for dig, så er det en god idé at opveje alle mulighederne og eventuelt undersøge uddannelsen nærmere. Du kan for eksempel sætte dig ind i, hvilke krav der er til en god bager eller konditor. Hvis du for eksempel gerne vil arbejde i en traditionel bagerforretning, så skal du være indforstået med, at meget af arbejdet kommer til at foregå om natten. Hvis du gerne vil vide mere om uddannelsen, kan du for eksempel komme på besøg på uddannelsesstedet. De fleste uddannelser afholde nemlig åbent hus, hvor man måske kan få vækket sin nysgerrighed for faget yderligere. Du kan også læse mere om grundforløbet til uddannelsen her.