Derfor skal du give din hvalp kornfrit hvalpefoder

0

Når man får en ny lille hundehvalp begynder ens verden at dreje sig om det nye familiemedlem. Man får faktisk et stort ansvar, og det kræver meget tid og tålmodighed at lære hvalpen at være renlig, vænne sig til at gå i snor og meget andet. Man bruger rigtig meget tid på at træne den til at lystre når man beder den om noget. Men når alt kommer til alt, forelsker vi os hovedkulds i de små buttede pelsbolde som gengiver følelsen til os. Vi vil altid gøre det bedste for hvalpen, så den får en sund og god udvikling både kropsmæssigt og psykisk. Men hvad du vælger at give hvalpen at spise i voksealderen, er altafgørende for om den får en sund kropsudvikling uden led problemer og hvad der nu eller kan ske i den sarte periode af hvalpens liv.

Kornfrit hvalpefoder er godt for din hvalp

Det vigtigste man skal sørge for når man har anskaffet sig en hvalp, er at sætte sig ind i, hvad der er godt for hundehvalpe at vokse op på. Foderet som hvalpen får, har den største betydning og man kan heldigvis nu om dage læse rigtig meget om hvalpe på nettet. Men kigger man på en hundehvalp, ser på den fordøjelse og hvor meget sådan et lille dyr når at vokse på kort tid, faktisk skal mellemstore hunde, vokse 16 gange deres egen vægt på kun 12 måneder. Så kan man godt se at den fra naturens side skal have en meget kødholdig kost, som indeholder en forholdsvis stor del af animalsk fedt. Det er helt klart bedst at give hvalpen et hvalpefoder uden korn, majs, ris eller andet vegetabilsk, for den kan faktisk ikke omsætte vegetabilske råvarer, da den mangler de enzymer i fordøjelseskanalen som kan nedbryde dem, og det er ikke godt at en hvalp ikke får de næringsstoffer som er altafgørende for sund kropsudvikling i vokseperioden.

Med hvalpefoder uden korn, undgår din hvalp allergier

Vælger man et kornfrit hvalpefoder slipper man også for allergener som mange hunde desværre er begyndt at døje med. Disse allergener og allergiske reaktioner skyldes tildeles at hunde i gennem flere årtier er blevet fodret hundefoder der var fyldt med korn og meget lidt kød. Udover det var råvarerne der blev brugt i meget hundefoder, af meget ringe kvalitet. Nu om dage bliver meget hunde og hvalpefoder tilberedt uden nogen form for korn og fyldstoffer og dette har mindsket antallet af allergiske hunde. Kravet til hvalpefoder er blevet meget højere end det var for bare 10 år siden, men derfor er det stadig vigtigt at man sætter sig ind i foderet man har tænkt sig at give sin hvalp. Hvalpen kan ikke vælge, men det kan du, så vælg det rigtige fra starten.
Du kan få mere at vide om kornfrit hvalpefoder her og du kan også få en god vejledning i ernæring af hvalpe, hvis du føler dig i tvivl.

Share.

About Author

Leave A Reply