Boost træningen: sådan bruger du foam rolleren

0

Om du er flittig sportsudøver eller mere moderat, kan den såkaldte foam roller være med til at booste træningen. Foam rolleren er et populært og funktionsdygtigt redskab, som hjælper dig med at passe godt på hele kroppen. Bliv klogere på, hvordan den skal bruges, ved disse enkle tips.   

Langt de fleste døjer med smerter hist og her – anspændte skuldre og nakke, øm ryg, dårlig holdning, manglende smidighed eller smerte i knæene. Med andre ord er der brg for at få løsnet kroppen, og her kommer foam rolleren til sin ret, da den er utrolig effektiv til træning af hele kroppen. Foam rolleren hjælper dig med at opnå større smidighed, mindre ømhed og smerte samt bedre blodomløb og god restitution efter træning. Smart er den, men hvordan kommer du i gang med at bruge den?

Start blødt ud

Især hvis du er ny med foam rolleren, er det vigtigt, at du starter blødt ud – bogstavelig talt! Det er meningen at foam rolleren skal være hård, men ikke for hård. Typisk går man fra almindelige foam roller til trigger foam rolleren, der har et grovere og dybere mønster, der går tilsvarende dybere ind i musklerne ved træning. Efterhånden som du bliver mere og mere øvet, kan du skifte til en hårdere foam roller.
En stor fordel ved foam rolleren er, at du selv kan bestemme øvelsernes sværhedsgrad. Start også her blødt ud med meget simple øvelser, og find senere mere komplicerede øvelser, der udfordrer både balance, styrke og motorik.

Brug den til opvarmning, udstræk eller massage

Der findes uendelig mange måder at bruge din foam roller på og i den forbindelse adskillige træningsvejledinger, som du kan lade dig inspirere af – hos Apuls.dk kan du eksempelvis læse mere om brugen af foam rollere og se flere specifikke øvelser.
Generelt kan du bruge foam rolleren til opvarmning før din træning eller til udstræk og efterfølgende massage. Ved at rulle dine forskellige kropsdele frem og tilbage på foam rolleren, bruger du din kropsvægt til at styrke musklerne og udstrække dem. Du kan også lave helt almindelige øvelser såsom armbøjninger og mavebøjninger, som dog vil være mere avancerede, når de laves på foam rolleren. Find gerne guides online eller hos forhandlere såsom Apuls.dk til specifikke øvelser, som du kan give dig i kast med, hvis du vil prøve noget mere end de basale øvelser.

 

Share.

About Author

Leave A Reply