Hvis du driver et storkøkken eller en cateringvirksomhed, ved du uden tvivl, hvor vigtigt det er at have udstyret i orden. I et storkøkken, på restauranter eller i cateringkøkkener er arbejdsgangen hurtig, og tingene skal være i orden, så gæsterne og kunderne får lækker mad til tiden.
Kokkens vigtigste redskab
Der findes ikke noget værre end en sløv kniv. Det ved kokke, såvel som alle private der bare bruger en smule tid i køkkenet. Den rigtige kniv kan godt tage tid at finde for den enkelte kok. Det kommer helt an på, hvad der ligger godt i hånden. Nogle foretrækker den lette kniv, imens andre foretrækker en tungere kniv, der hviler godt i hånden. Der er også forskel på, om kniven er lavet som en udstanset eller smedet kniv. Den smedede kniv er at foretrække for de fleste, da den holder bedre og er nemmere at slibe. Den udstansede kniv kan være god som grøntsagskniv eller filetteringskniv.
Hos http://www.cateringinventar.dk finder du et væld af udstyr til kokke. Herunder kokkeknive og andre professionelle køkkenknive. Hos Cateringinventar.dk forhandler de blandt andet Mercer, Victorinox og Yaxell samt flere. De tester altid produkterne, før de kommer i sortimentet, og de er ikke mærkeafhængige af bestemte leverandører eller producenter. Det er altså produkternes kvalitet, der afgør, hvorvidt de findes i sortimentet eller ej. I Herning ligger virksomhedens lager og showroom. Det store lager medfører, at virksomheden kan sælge til laveste priser.
Den rette fremtoning
Uanset hvilken type køkkenforretning du driver, er det vigtigt med den rette fremtoning. Det siges, at man også smager med øjnene. Det gælder også, når det kommer til selve restaurantens og personalets fremtoning. En ren og pæn restaurant, med soignerede medarbejdere, virker mere indbydende og lækker, end sjusket og snusket påklædning og rod. Sørg derfor at tjenere har en uniform med ens t-shit eller skjorte og pæne tjenerforklæder. Tjenerforklædet kan have mange forskellige udtryk, alt efter hvilken atmosfære og stil, din virksomhed skal udstråle.
Selvom kokke og køkkenpersonale ofte er ”gemt væk” ude i køkkenet, er deres fremtoning også meget vigtig. Jo mere professionelle de ser ud, jo bedre. Det kan jo hænde, at kokken skal ud i restauranten eller præsentere maden. Det kan også hænde, at en kunde havner i køkkenet. Den rette kokkejakke skal både få kokken til at fremstå professionel, men også være i god kvalitet så den kan holde til det – til tider – beskidte arbejde. Hos Cateringinventar.dk handler de med kokkejakker i højeste kvalitet. Her kan du købe Kentaur jakker i flere forskellige farver.
Kokkejakken er som nævnt, også en måde at beskytte kokken på under arbejdet. En anden, meget vigtig måde at beskytte dine medarbejdere på er med de rette sko. Kokkesko skal være fleksible og bløde, samtidig med at de beskytter foden. Hos Cateringinventar.dk anbefaler de komfortable og skridsikre kokkesko fra Sanita. Herunder den særlige San Chef serie der opfylder restaurationsbranchens krav. Skoen kan sågar maskinvaskes, og den specielle forring absorberer og frigiver sved. De rigtige sko er altafgørende for en lang og travl dag.