Sådan undgår du bilka-buler og bakkeskade på bilen

0

Ifølge Vejdirektoratet var der i starten af 2018 ca. 3,2 millioner motorkøretøjer i Danmark, hvoraf størstedelen er personbiler. Danskerne er meget glade for at køre rundt i biler og benytter dem til alle mulige lejligheder.

Det resulterer ofte i, at bilen skal parallelparkeres, bakses ind i smalle parkeringsbåse eller navigeres rundt i parkeringshuse. Mange forbinder parkeringen med en svær og stressende situation. Der er rigtig mange ting, der skal holdes øje med, og på en travl parkeringsplads ændrer situationen sig konstant.

Bekymringerne er ikke uden grund. Bilka-buler og bakkeskader er nogle af de hyppigste skader på biler i Danmark.

Tips til at undgå buler og blive mere sikker i sin parkering

Selvom man ikke selv altid er skyld i buler og bakkeskader, er der en række forbehold og råd, man kan tage til sig.

  • Undgå at parkere ved siden af bulede biler og store varebiler.
  • Brug lidt ekstra tid på at orientere dig når du bakker.

Det kan godt være, at du er for sent på den på vej til arbejde eller at hente børnene, men en bule eller bakkeskade vil blot forsinke dig endnu mere og koste dig penge. Mange nye biler har et bakkamera eller censor, som kan være en god hjælp.

  • Hvis du har lidt ekstra tid, kan du med fordel bakke ind i din parkeringsbås. Så er det ligetil at komme ud igen.
  • Befinder du dig på en stor parkeringsplads, kan det være en fordel at parkere lidt længere væk, men iblandt færre biler. Jo færre biler der er omkring dig, jo mindre er risikoen for buler.

Hvis uheldet alligevel er ude

Buler er en super irriterende skade at få sin bil, og mange gange er det måske slet ikke din egen skyld. Dog kan man ikke altid selv kontrollere det. Hvis uheldet alligevel er ude, er det vigtig at være ærlig. Sæt en seddel med navn og telefonnummer i forruden. Forhåbentligvis vil personen, der kommer til at bule din bil gøre det samme.

Når skaden er sket, skal du have fat i et autoværksted, der laver autoopretning. Befinder du dig i nærheden af Helsinge med en bule i bilen, så klik her.

Share.

About Author

Leave A Reply