Backup af computer – sådan kommer du i gang

0

I en tid hvor alt data opbevares digitalt, er virksomheder med dårlig sikkerhed og manglede backup planer yderst sårbare, såfremt de rammes af hackerangreb eller ondsindet virus.

Især små- og mellemstore virksomheder har ofte ikke de teknologiske ressourcer in-house til at sikre sig med korrekt beskyttelse og effektive backup løsninger, der ikke påvirker den daglige drift med langsom programhåndtering.

Vi vil her se nærmere på backup af computer, da det er ganske essentielt, at en virksomhed ikke mister alle værdifulde data.

Gør-det-selv

I dag har de fleste en Google konto, og herfra er der faktisk rigtig gode backup muligheder af data. Med en relativ simpel opkobling kan du forbinde dit Google Drev med din computer, så dit Google Drev kommer til at fremgå i din Windows Stifinder. Du kan derved altid let tilgå drevet, hvori du kan oprette mappe og lave en struktur, der passer dig. På denne måde har du også altid adgang til dine filer, hvis du skal skifte arbejdsstation eller arbejde hjemmefra. Systemet fungerer som f.eks. Dropbox, men fungerer bedre som en integreret del af computeren, da du ikke skal logge ind flere steder for at overføre og kopiere data.

Google løsningen er i stand til at tage backup af flere forskellige typer af filer, men vær opmærksom på, at der følger et begrænset antal gigabytes, så du f.eks. ikke kan gemme mange billeder eller tunge videofiler. Har du købt adgang til en Google firmakonto, er der mere plads, men den vil stadig have en grænse.

Desuden er Google drevet bygget op omkring individuelle brugere, hvilket betyder, at informationer kan gå tabt, når personer stopper i virksomheden, og at alle ikke har samme gode ressourcer af data at tilgå.

Den professionelle løsning

På trods af at være en god løsning til privatbrugeren, er Google Drev løsningen ikke velegnet til virksomheder af førnævnte årsager. Her bør I satse på en professionel IT konsulent, der kan opsætte et fælles netværk og en fælles lagringsenhed, så alle informationer altid er frit tilgængelige for hele virksomheden.

Denne løsning giver jer også bedre frihed i forhold til at vælge en cloud løsning, hvor I løbende kan tilpasse jeres behov for plads.

Share.

About Author

Leave A Reply