Vælg den optimale bærbare computer

0

For langt de fleste danskere er en bærbar computer uundværlig. Ikke nok med, at den er nødvendig, når det kommer til arbejde og studier, er den også god at bruge hjemme. Hvis du trænger til en ny bærbar computer, så er det vigtigt, at du køber en, der passer til dine behov.

Grundregler for bærbare computere

Ligegyldigt hvad du skal bruge din nye computer til, er det vigtigt, at komponenterne i computeren er gode nok. Her får du et par huskeregler, som er gode at tage med, når du skal kigge på en ny computer:

  1. Køb aldrig mindre end 4GB ram
  2. Køb en god, stor harddisk
  3. Læs anmeldelser af computere
  4. Prøv forskellige computere, før du køber

”Ram” er computerens arbejdshukommelse. Hvis computeren ikke har nok ram, bliver den langsom. Hvis du skal køre tunge, grafiske spil på din computer, skal du bruge flere ram, end hvis du blot surfer rundt på internettet.

Din computer skal have nok lagerplads. Her er en SSD-harddisk blevet en populær løsning, fordi den er hurtig og stabil. Det er dog altid en god idé at have en ekstern harddisk eller en online lagerplads hos Google Drev, iCloud eller Dropbox, så du kan tage en backup af dine filer.

Til den studerende

Som studerende skal du vælge din næste bærbare computer ud fra, hvad du skal bruge den til. Den behøver ikke være dyr, men det være svært at skabe plads i budgettet, når man er studerende. Derfor er det en mulighed at tage et SMS-lån med hurtig udbetaling, så du ikke skal gå på kompromis med økonomien.

Hvis du er humaniorastuderende, kommer du nok hovedsageligt til at bruge tekstredigeringsprogrammer som Word. Her vil 4GB ram sandsynligvis være rigeligt.
Hvis du derimod skal programmere og køre avancerede programmer, kan det være en god ide at købe en computer med 8GB ram og en større harddisk.

Share.

About Author

Leave A Reply