Vælg miljøbevidst – vælg grøn energi

0

Det er nemmere, end du tror

Det har aldrig været mere vigtigt at være bevidst om miljøet, end det er i dag. I en tid med mærkbare forandringer i vejret, luftforurening og flere vejrkatastrofer end nogensinde før, er der ingen tvivl om, at man bliver nødt til at gøre noget, inden det er for sent.

I medierne bliver der ofte talt om klimaaftaler, og verdens regeringer præsenterer det ene udspil efter det andet, der skal hjælpe med at gøre planten grøn igen. Det kan umiddelbart virke meget uhåndgribeligt og lang væk fra hverdagens dagligdag, men faktum er, at vi alle kan være med til at gøre en forskel, uden at det behøves at være besværligt.

Et godt sted at starte, er at skifte til grøn energi. Det kræver blot, at man skifter til et selskab, der tilbyder grøn energi, og så kan man fortsætte med hverdagens rutiner uden nogen andre større forandringer.

Når man anvender grøn energi, tærer man ikke på jordens ressourcer såsom kul og olie. I stedet anvender man eksempelvis vindenergi, som man producerer gennem vindmøller, der kan være placeret på land såvel som til havs. Vindenergi kan levere op til 100 gange så meget energi, som den bruger til at fremstille energi, og da især Danmark er et land, hvor det ofte blæser, er det en energiform, der er værd at satse på, når det kommer til grøn energi.

Tænd lyset med god samvittighed

Vil man begynde at leve mere miljøbevidst er beslutningen om at skifte over til grøn energi et stort skridt på vejen. Det er nemt og kræver ikke det store arbejde, og ved at gøre det, kan man spare udledning af mange tons C02 om året uden det store besvær. Det bedste er, at man kan tænde for lyset, have fjernsynet eller eventuelt lade sin elbil op med god samvittighed velvidende, at energien kommer fra eksempelvis vindmøller.

At skifte over til grøn energi er altså ikke blot noget som familien vil være glad for – det bliver miljøet også, uden at du skal have den store pengepung fremme. Men hvem ved, måske får man lyst til at gøre mere for at skåne miljøet, når man først har skiftet over til grøn energi.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply