Tag udfordringen op og bestig Kilimanjaro

0

Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg, det ligger i Tanzania og befinder sig 5.895 m over havets overflade. Det betyder, at der er sne på toppen af bjerget. Det at bestige Kilimanjaro vil selvfølgelig være en udfordring, men det vil ikke være umuligt. Det handler om at finde den rette rute op ad det høje bjerg.

Hvilken rute skal du vælge?

Bestig kilimanjaro med Africa Tours så har du en engelsktalende guide med under hele turen, og de kan hjælpe dig med at få strikket den helt rigtige rejse sammen til dig.  

Marangu ruten også kendt som Coca-Cola ruten

Der er mulighed for at rejse hver dag, så det er helt op til dig, hvornår du vil starte din tur. Det er muligt at overnatte i hytter på vej op ad bjerget. Ruten er den mest populærere, da den er den mest direkte og derfor også den korteste rute. Selvom ruten er kort, betyder det ikke, at den er let. Lige meget hvilken rute du vælger, så er det fysisk hårdt for kroppen, dog er det den mest komfortable rute. Derfor vil det ofte være et spørgsmål om udholdenhed, der afgør om du kommer op på toppen af Afrikas højeste bjerg.

På denne rute er der også mulighed for overnatning i hytter, hvor der tilberedes mad af den kok, som hører til gruppen. Det vil også være muligt at købe snacks og drikkevarer der. Når du skal bestige Kilimanjaro, så bærer du selv din dagsrygsæk, mens resten af dit grej bæres af en eller flere hjælpere. Ruten er flot og skifter fra regnskov til hede til klipper, der er derfor en stor variation i landskabet.

Machame ruten også kendt som Whiskey ruten

Det er muligt at rejse, lige når det passer dig, der er altid mulighed for at bestige Kilimanjaro. Overnatningen på denne rute foregår i telte. Denne rute har flere udfordrende stier, men er til gengæld den smukkeste af ruterne, hvilket derfor også kræver mere af dig og din udholdenhed. Når der skal overnattes, er det i telt, hvor der som på den anden rute også er mulighed for at købe drikkevarer og snacks. Landskabet omkring dig vil skifte ret meget, det ene øjeblik kan du gå i højlandet til lige pludselig at være i en ørken.

Forlæg rejsen med en ferie på Zanzibar

Efter nogle hårde dage med bjergbestigning, så kan det være rigtig lækkert bare at slappe fuldstændig af. Derfor er der rigtig mange, der vælger at tage på afslapningsferie på Zanzibar efterfølgende. Zanzibar ligger tæt på ækvator, derfor er det koldere på Zanzibar end på fastlandet. Det tropiske klima gør dog, at der er dejlig varmt året rundt. Der er varme, palmer, smukke lange hvide sandstrande og så er der rig mulighed for at snorkle eller dykke, som er en fantastisk oplevelse i det smukke krystalklare vand. Der er mange smukke farverige fisk at kigge på og flotte koraller. Derudover er det en ø, som indbyder til afslapning og at tage tingene stille og roligt.

Share.

About Author

Leave A Reply