Software hjælper mennesker med autisme

0

Når man er et menneske med autisme, så er der flere udfordringer i hverdagen, hvor det kan være godt have hjælpemidler, som kan gøre det lettere at begå sig. Mennesker med autisme kan opleve flere situationer i løbet af en dag, som er utrygge, det kan gøre det svært for dem at skabe tillid til dem selv, men også til omverdenen. Derfor er det vigtigt for mennesker med autisme at have hjælpemidler, som kan støtte og hjælpe dem i at have en hverdag med et større overblik. Hvis man har autisme, så er det netop det at have overblik, planlægge og lære, som er rigtig svært.

Boardmarker er et visuelt software hjælpemiddel

Boardmarker er ikke nogen ny software, men bliver løbende opdateret. Det har for mange pædagoger, lærere og forældre været et af de bedste hjælpemidler ift. indlæring. I programmet kan der oprettes visuelle skemaer, kommunikationsskalaer for hvor vred eller hvor glad barnet er, tidsplaner eller handlingsplaner. I programmet kan der laves piktogrammer, symboler eller billeder. Det er også muligt at kreere sine egne piktogrammer, billeder og symboler. Det kan for nogle virke bedre, at det er billeder fra ens egen hverdag. Ellers er der over 4.500 symboler og ved at vælge en opdateret udgave, kan man derudover få 7.000 unikke symboler.

Hvis det eksempelvis kan være rigtig svært for vedkommende med autisme at kommer op om morgen, og at det er her bølgerne virelig kan gå højt, medmindre der er lagt en plan eller er en struktur for morgenstunden, så er Boardmarker rigtig god til at lave en handlingsoversigt. Der findes over 7.000 symboler i programmet, derfor kan en morgen laves ned i detaljen, hvis der er behov for det. På den måde vil vedkommende med autisme få mere ro på og derved føle sig mere tryg, fordi det er helt klart, hvad der skal ske når barnet står op om morgen, til det skal i skole.

Hvem er det der bruger Boardmarker?

Ofte vil det være pædagoger, lærere og forældre, som anvender Boardmarker til at lave symboler, piktogrammer og billeder til f.eks. at lave en visualisering af et hændelsesforløb. Det kan som sagt give en stor ro, hvilket gør at børnene bedre kan koncentrere sig og vil opleve mindre stress i deres hverdag. Boardmarker fungerer både godt på det individuelle barn, men også i grupper. Det kan f.eks. være ift. et kalenderår, her kan det være godt at få lavet piktogrammer for alle 12 måneder, så børnene ved, hvad det er, der skal foregå i dem. Så har de i hvert fald lang tid til at forberede sig på de enkelte ting og begivenheder i hver måned.

Hvis du kunne tænke dig at læse mere om Boardmarker, kan du klikke ind på følgende hjemmeside. Her vil du også kunne finde et hav af andre hjælpemidler til mennesker med autisme, ADHD eller andre psykiske lidelser. Der er bl.a. en sansedyne, som kan hjælpe med at skabe ro og balance, hvilket kan være rigtig godt, hvis vedkommende har været udsat for meget stress.

 

Share.

About Author

Leave A Reply