Skriv den unikke ansøgning, der vil sikre dig job

0

De fleste virksomheder modtager dagligt rigtig mange jobansøgninger og derfor kan det være svært at skille sig ud fra mængden. Vi vil i denne artikel give dig de bedste råd til, hvordan du skriver en god ansøgning til din fremtidige arbejdsgiver.

 

En interessant overskrift

Det første arbejdsgiveren kigger på, når de får en ansøgning i hånden, er din overskrift. Sørg derfor for, at din overskrift er så fængende og interessant som muligt, så arbejdsgiveren allerede fra start får et godt indtryk af dig, og vil læse videre. Det gode førstehåndsindtryk kan sommetider gøre arbejdsgiveren en smule blind overfor andre mindre vigtige mangler, der nu måtte være i din ansøgning. Så fold din kreativitet ud, og vær modig.

 

Et professionelt billede

Et billede på din ansøgning er uundværligt, da billedet fortæller en historie om dig som medarbejder. Det er vigtigt, at du gør dig nogle tanker omkring, hvilket billede du vælger, skal repræsentere dig på din jobansøgning. Det perfekte billede kan variere meget alt efter hvilket job, du søger, men der er alligevel en fællesnævner ved dem alle:
– Se ud på billedet, som du vil se ud i virkeligheden. Fotoet er en del af dit personlige brand.
– Det er vigtigt, at du ser glad og smilende ud på dit billede, da ”likeability” er en key-kompetence i en medarbejder.
– Den formelle påklædning er en måde at udstråle kompetence og indflydelse på, hvilket er et meget positivt signal at sende til en fremtidig arbejdsgiver.
– Fotoet skal være af god kvalitet, så hvis du ikke ejer et godt kamera, kan det være en fordel at investere i professionel fotografering.

Beskriv nøje dine kompetencer

Det er vigtigt for arbejdsgiveren at vide, hvorfor det lige præcis er dig, der er det bedste match til deres jobopslag. Derfor er det meget vigtigt, at du læser jobopslaget nøje i gennem. Derfra skal du notere dig alle de kompetencer, du har tilegnet dig i løbet af årene, som passer til de kompetencer/arbejdsopgaver, som de efterspørger.
Det kan være en god ide at stille dig selv spørgsmålene; Hvad ligger der i arbejdsopgaverne? Hvordan har jeg tænkt mig at løse arbejdsopgaverne? Og hvilke kompetencer og erfaring vil jeg bruge til at løse opgaverne?
Ved at gøre det på denne måde viser du overskud, du viser at du tænker en ide helt til ende, og du viser at du har sat dig ind i jobbet, og ikke bare har lavet en copy-paste på 100 ansøgninger.

Et bonusafsnit som du kan have med i din ansøgning, er at beskrive en succeshistorie fra dine tidligere jobs. Fortæl om en historie, hvor du har skabt merværdi for din virksomhed eller hvor du har stået overfor en udfordring, som du har løst med succes. Konkrete eksempler er guld værd i en ansøgning, da den vil virke mere autentisk og overbevisende.

Dit CV er også en del af din ansøgning

Du må ikke glemme, at dit CV også har en stor betydning for helhedsindtrykket af din ansøgning. Så skriv derfor en kort tekst, hvor sætter din faglighed op imod de kompetencer, de søger. En god ide er også at skrive din erfaring i omvendt kronologisk rækkefølge, så du fremhæver dine nyeste jobs.
Det er også vigtigt, at dit CV ser overskueligt og pænt ud, da det gør det nemmere for arbejdsgiveren at læse det. Du kan evt. få inspiration af CV skabeloner, som andre har lavet.

Helt generelt er det vigtigt, at dit sprog er formelt og at din ansøgning er velskrevet og grammatisk korrekt. Sommetider kan man blive blind for sine egne fejl, hvis man har siddet med sin ansøgning for længe. I kender det fra, når i læser korrektur af skoleopgaver. Så en god ide er at få andre til at læse den i gennem eller søge professionel hjælp til korrekturlæsning på din ansøgning.

Share.

About Author

Leave A Reply