Skøder i alle former

0

Hvad er et skøde egentlig, og hvorfor er det så vigtigt, så du køber hus eller lejlighed? Hvilke krav stiller lovgivningen til skøder, og hvor mange slags skøder findes der i Danmark? Skal du skilles eller separeres? Der er rigtig mange spørgsmål, når man snakker om skøder. Her på siden vil vi kort komme ind på definitionen af et skøde, hvor du dernæst kan læse om lovgivningen hertil samt de mange muligheder.

Hvad er det?

Når du opretter et skøde, sikrer du dig dermed ret til sælgers bolig. Det er lovpligtigt, at du har tingløst et skøde, uanset hvilken type bolig, du køber. Overtagelsen af ejendommen bliver først officiel, når skødet er sendt til tinglysning og køber får ejendomsret til den købte bolig. Når du opretter en skøde, skal den indeholde følgende informationer:

  • Boligens adresse
  • Købers og sælgers fulde navn og cpr. nr.
  • Overdragelsesdag
  • Købesum
  • Hvilen type bolig er det?
  • Informationer om pengeinstitut fra både køber og sælger

Skødet underskrives digitalt med NemID. Hvis du har brug for ydereligere hjælp til et skøde, findes det både i København og på Sjælland samt i resten af Danmark. De mange advokatfirmaer er kun til for at hjælpe dig.

Betinget eller endeligt skøde?

Overrodnet skelner man mellem to typer af skøder:

Betinget skøde: Når dette skøde betinges, bliver der fastsat en frisk af tingslysningsretten for, hvornår der senest skal være tinglyst et skøde. Det betinget skøde bliver i dag ikke brugt ret ofte.

Endeligt skøde: Først når betingelserne for handlen er opfyldt, kan der laves et endeligt skøde. Der skal ske en aflysning af tidligere forpligtelser i ejendommen. Man betegner skødet som tinglyst med retsanmærkninger indtil disse er fjernet fra skødet.

Skal du skilles?

Det er meget almindeligt , at parter indgår et skilsmisseskøde ved skilsmisse eller separation. Her aftales det, at den ene part overtager den anden parts del, og dermed sidder der kun én ejer i ejendommen. Når der skal udarbejdes et skilsmisseskøde skal man bruge følgende oplysninger:

  • Kopi af separationsbevillingen eller skilsmissebevillingen
  • Ejendommens adresse
  • Overtagelsesdato
  • Købssum / gældsovertagelse

Det er en nem og effektiv løsning. Ikke nok med at skilsmisseskødet fungerer som et ny skøde, som bliver tinglyst i ejendommen, så foregår hele processen digitalt – det eneste, du skal have ved hånden, er dit cpr.nr. og dit NemID – så er du faktisk klar til at blive skilt.

Share.

About Author

Leave A Reply