Sådan vælger du en god hovedpude

0

Hvis din hovedpude enten er for høj eller for lav, risikerer du, at nakken får et knæk, når du ligger på den. Det medfører ubehag og smerter og i værste fald hovedpine og dårlig søvn. Her kan du læse om, hvordan du finder den bedste hovedpude til dig.

Sover du på maven, ryggen eller siden?

Din hovedpude skal have forskellige højder alt efter din sovestilling. Som udgangspunkt bør du undgå at sove på maven, da det er næsten umuligt, at din nakke ikke lider overlast i denne stilling. Hvis du alligevel ynder at sove på maven, bør du gå efter en flad og blød pude. Hvis du sover på ryggen, skal din hovedpude også være ret flad. Når du ligger på den, skal den støtte ned til skuldrene, og nakken skal holdes lige. At sove på ryggen er den mindst belastende stilling, men de fleste vender sig dog om på siden i løbet af natten. Derfor er det en god ide med en pude, som kan puffes lidt om, når du vil sove på siden. Sover du på siden, bør din hovedpudes støtte udfylde hele rummet fra skuldrene og op til ørene. Derfor bør hovedpuden være tyk eller mellemtyk, når du sover på siden. En person, der normalt er str. L, har behov for en højere hovedpude end en person, der bruger str. M.

Naturfyld eller fiberfyld?

Hovedpuder med naturfyld er en smule dyrere end hovedpuder med syntetisk fiberfyld. Til gengæld får du en hovedpude, der føles langt mere fleksibel og samtidig er tempererende, så du ikke bliver for varm, når du sover. En hovedpude med fiberfyld kan være det rette valg for dig, hvis du ikke ønsker at bruge produkter fra dyr, eller hvis du går efter en billig hovedpude. Når du vælger hovedpude, så kig efter en pude, der har flere lag fyld i sig, da dette forhindrer, at den falder sammen. Det kan anbefales at læse produktbeskrivelserne grundigt, da der ofte her står, om hovedpuden er lav, mellemhøj eller høj, samt hvilket fyld den har. Læs mere om hovedpuder her.

Share.

About Author

Leave A Reply