Sådan planlægges festen i sidste øjeblik

0

Du kender det sikkert godt, når du i sidste øjeblik kommer i tanke om, at du vil holde en kæmpe fødselsdagsfest. Det kan også være, at kalenderen er tættere på påske, end du egentligt troede, og det er er din tur til at afholde årets påskefrokost, eller en lignende situation, hvor der skal stables en spontan fest på benene. Det kan være svært at overskue, hvordan det hele skal kunne nå at falde på plads. Fortvivl ikke, og læs med herunder for at få inspiration til, hvad der kan gøre planlægningen nemmere.

Få invitationerne hurtigt af sted

Start med at finde ud af hvor mange der skal med, og om du har et egnet lokale til at afholde festligheden. Når der er styr på hvor og hvornår festen skal afholdes, så er det bare med at få sendt invitationerne hurtigst muligt. Jo tættere på festen invitationen sendes ud, jo større risiko er der for, at gæsterne allerede har andre planer. Det hurtigste er at invitere gennem sociale medier, sms, e-mail, telefonopkald eller personligt.

Planlæg festen så det passer til tid og penge

Planlæg festen så det passer til det afsatte budget og graden af tidsnød. Hvis du har et kæmpe budget, så er det nemt at arrangere det hele ude i byen, hvor andre vil tage sig af alle de praktiske foranstaltninger. Alternative muligheder er at lave maden selv, bestille maden udefra eller at holde et sammenskudsgilde, hvor gæsterne hver især tager en ret med. Pyntningen og borddækning kan også klares i flere niveauer, hvor det letteste er at købe eller leje det hele, men det er også muligt at lave det selv eller at bede gæsterne om at tage et stykke pynt med hver. Det er måske ikke let at hyre underholdning i sidste øjeblik, men musik kan også klares ved at leje f.eks. en jukeboks. Nøglen til at skabe en spontan fest er hele tiden at finde alternative løsninger til det først foretrukne. Og festen skal nok ende med at blive god, hvis bare selskabet er godt.

Share.

About Author

Leave A Reply