Sådan får du newyorker-stil i dit hjem

0

Selvom du bor i lille Danmark, kan du godt elske New York så meget, at du ville ønske, at du kunne få lidt mere ind af byen ind i hverdagen. Og det kan du faktisk med boligindretningen og den rette bolig. Men hvordan får man lige den rette stemning, som der er i en ægte newyorker-lejlighed? Det kan du blive guidet til i dette indlæg.

Råd til indretning af newyorker-lejlighed

Har du været i storbyen New York og kunne næsten ikke komme hjem derfra? Så kan du få lidt af følelsen af The Big Apple ved at bruge elementer derfra i din boligindretning. Newyorker-stilen betegnes også som urban living, der stammer fra 60’erne, hvor unge kunsterne i New York begyndte at arbejde med kunst i store formater og derfor havde brug for mere plads. De flyttede derfor ind på lofter i nedlagte fabriksbygninger og fik deres hjemme-studie der. Hvilke elementer, du kan bruge til at skabe newyorker-stil, kan du læse mere om herunder:

  • Brug gamle vinduer i din indretning: Det kendetegnene ved newyorker-stilen er, at det skal være råt. Og gamle vinduer er i den grad rå. De kan for eksempel bruges som en skillevæg og give det rå og upolerede look.
  • Rå murstensvæg: Det bliver næsten ikke mere råt med en væg, hvor man kan se formerne på murstenene.
  • Industrilamper: Tag på genbrugsjagt og find en industrilampe fra en gadelygte for eksempel og hæng den over spisebordet.
  • Brug kontraster som sort og hvid. Mange newyorker-lejligheder har grundlæggende en hvid-farvet base. Men så er der hylder, skabe, borde og andet i sort, som skaber en hård kontrast mod det hvide. Det er også med til at give et råt udseende.

Planter passer også ind

Det at noget er råt, som netop er kendetegnede for newyorker-stilen, betyder, at det er naturligt og rent. Derfor passer planter også ind i denne sammenhæng. De er naturlige og tilfører samtidig noget farve på indretningen. Det passer godt med, at der kommer flere og flere planter ind i de danske hjem. Dermed tilpasser du dig boligtendenserne i Danmark.

Planter giver liv i hjemmet, og når du først har købt en, går der ikke lang tid, før du køber den næste og den næste. Er du bekymret omkring at kunne holde liv i de kære planter, så kan du købe de, der kun skal bruge lidt vand og lys, så du gør det nemmere for dig selv. Ellers kan du købe kaktusser, som der skal meget til for at slå ihjel.

Derudover kræver det også ofte, at lejligheden har det helt rette udtryk, hvorfor du eventuelt er nødsaget til at lede længe og slå til, så snart den byder sig. Og derfor kan du have behov for at tage et hurtigt boliglån, så den ikke bliver snuppet af en anden for næsen af dig.

Share.

About Author

Leave A Reply