Sådan aktiverer du din kat

0

Skal du til at have en kat i dit hjem, så vil du hurtigt opdage, at den elsker at lege og jage. Det behov skal opfyldes, når du får kat som kæledyr. Så har du en lejlighed, hvor katten skal bo og kun har få kvadratmeter at boltre sig på, skal du have styr på, hvordan du aktiverer den bedst muligt. Ellers risikerer du, at dine ting bliver smadret, og der er kradsemærker på alle vægge.

Invester i et kradsetræ

Et produkt, som er uundværligt for katteejere er et kradsetræ. Tanken bag det, er at din kat kan kradse på det. Og hvorfor er det så lige, at en kat godt kan lide at kradse? Det kan de, fordi det for det første plejer deres klør, så katten rent naturligt har behov for det. Men der ligger også noget andet bag. En kat efterlader såkaldte feromoner og duftkirtler, når den kradser, da det sidder mellem tæerne. Feromoner benyttes til, at katten udviser selvsikkerhed, som er væsentligt for den at udstråle.

Kradsetræer kan findes i mange udgaver. Du kan enten få den i etager, hvor den kan hoppe fra etage til etage. Der vil ofte være en hule eller flere, som katten eksempelvis kan tage en lur i. Har du kun en lille lejlighed og har ikke lyst til at have et stort kradsetræ stående, kan du få et mindre et eller nøjes med et kradsebræt. Et kradsebræt kan hænges på væggen og fylder ikke meget i dybden.

Få kattelegetøj

Derudover kan du finde et hav af kattelegetøj på internettet, som du kan bruge til at aktivere din kat med. Ting, du kan få, er for eksempel:

  • Bolde
  • Fiskestænger med en fisk eller anden sjov figur i enden, som du kan få katten til at fange efter
  • Legetøj med mad i, som katten selv skal få ud.
  • Mus i plys

De fleste mennesker er væk 8-9 timer fra hjemmet grundet arbejde. Så det er mange timer for katten at skulle gå uden at lave noget, hvis den er en indekat. Et legetøj med mad i, som også kaldes for et aktiveringslegetøj, er her hensigtsmæssigt, da katten skal arbejde for at få mad. Ellers kan du også få en kattelem, hvis du ønsker, at katten skal have lov til at gå ud og ind, som den vil. Et kat er et selvstændigt dyr, som elsker at gå på opdagelse.

Share.

About Author

Leave A Reply