Rejseguide: det skal du opleve i Marokko

0

Marokko er et alsidigt og utrolig spændende land, og der er oplevelser for enhver. Her er en liste over nogle af højdepunkterne i det muslimske land i det nordlige Afrika. Vil du gerne til Marokko? Se Viktors Farmors rejser til Marokko her.

 

Tag på opdagelse i Marrakesh’ snørklede og spændende Medina

Marrakesh er en speciel by, hvor du både finder skygger af moderne storby og gamle muslimske gader og stræder. Midt i byen ligger medinaen, som kan betegnes som den gamle bydel. Her findes et utal af boder, der sælger alverdens produkter. Mange af dem er lokalproducerede varer som eksempelvis smukke lædertasker og flot håndmalet porcelæn. Der bliver også solgt et enormt udvalg af tørrede krydderier og naturprodukter, som ifølge marokkanerne kan kurere alle mulige sygdomme. Det er eventyrligt at gå på opdagelse i medinaen, og det allerbedste er at følge sit instinkt og blot vandre rundt på må og få, så man får alle sanseoplevelser med.

 

Nyd unik kunst i fiskeri- og vindbyen Essaouira

Essaouira er også kendt som Afrikas vindby, da der ofte blæser en hel pelikan. Det betyder, at byen ikke overrendes af strandglade turister, men til gengæld kommer der rigtig mange vindsurfere til byen. Essaouira er bygget op omkring et gammelt fort, hvor en god blanding af basarer, moderne restauranter og barer, smukke kunstgallerier og fiskere står side om side. Danskeren Frederik Damgaard var en af pionererne inden for kunst i Marokko, og i Essaouira står hans galleri, hvor han har samlet kunst fra alskens forskellige marokkanske kunstnere.

 

Rid på kamelryg gennem ørkenen

En stor oplevelse og en god kontrast til de travle gader i Marrakesh er en ørkensafari. Der er store ørkenområder i Marokko, og mulighederne er mange, men et bud er at tage på en 3 dages tur på kamel gennem ørkenen, hvor du kommer til at overnatte i beduinlejr og opleve smukke solop- og nedgange samt den fantastiske stjernehimmel.

Share.

About Author

Leave A Reply