Parfume

0

Det er meget synligt, når folk går op i, hvordan de ser ud. De har de det smarteste tøj og tit også det seneste nye. Skal man være helt med på bølgen, kan man ikke komme udenom også at følge med i parfumerne, der kommer til og forsvinder fra markedet. Faktisk er det sådan, at mange kendte tøjproducenter også laver parfumer. Det gælder både selskaber som Hugo Boss, Giorgio Armani og Calvin Klein. Er du en, der kan lide af være med på noderne, kan du for eksempel se på udvalget af Calvin Klein parfume.

 

Er parfume overflødigt?

Der er selvfølgelig mange, der kun bruger parfume til særlige lejligheder. Der er med garanti også en hel del, der aldrig bruger parfume. Det kan skyldes alt fra, at de har parfumeallergi (i det tilfælde kan man dog få meget allergivenlige parfumer) til, at de ikke føler, at de har råd. Det kan dog være, at man skal finde plads til, om ikke andet, en billigere flaske. Der er nemlig en række fordele ved at bruge parfume. For det første maskerer det jo dårlig lugt, men giver naturligvis også en god duft af sig. Det siges også, at parfume er et afrodisiakum – det vil altså sige, at det er et middel, der øger seksuel lyst. Man kender måske også det, at være tiltrukket af duften fra en, man synes er lidt sød. Det bygger formentlig på samme princip, som hvis man bliver tiltrukket af den gode duft, der af og til kommer fra køkkenet.

 

Skift mellem flere parfumer

Har man flere parfumer stående, kan man med fordel skifte mellem dem. På samme måde, som man ville tage en pæn kjole eller et fint jakkesæt på til en fest, kan man veksle mellem parfumer, der enten har en mere karakteristisk duft eller måske mellem dufte, der er mere eller mindre kraftige. Måske har man én parfume, som ens kæreste er helt vildt med – den kan man jo med fordel nøjes med at bruge en gang i mellem, således at vedkommende sætter større pris på duften, når den endelig er der.

 

Hvordan skal parfume bruges?

For det første skal det siges, at parfumer faktisk holder længere, hvis de bliver opbevaret et tørt og køligt sted. Med andre ord er badeværelset ikke det bedste sted at opbevare sine dufte. En god idé, der får parfumen til at holde længere efter at være blevet påført er, at fugtiggøre huden med en creme (en uparfumeret er at foretrække, så parfumen ikke maskeres). Parfume binder sig nemlig ikke så godt til tør hud. Man kan opnå cirka det samme efter et varmt bad. Et tredje tip går på, at man kan lette intensiteten af en parfume ved at sprøjte den ud i luften, hvorefter man går igennem ”parfumeskyen”. Duften bliver som resultat heraf meget mere afdæmpet, end hvis man sprøjtede den direkte på kroppen. Slutteligt skal det siges, at man kan tørre sit hår ud, hvis man sprøjter parfume direkte i håret. Hvis man insisterer på at have duft i sit hår, kan man sprøjte parfume på en børste og køre den gennem håret efterfølgende.

Share.

About Author

Leave A Reply