Optimer din virksomhed

0

I de fleste virksomheder er det altid på dagsordenen at blive bedre, dygtigere og mere effektive. Og sådan er det sandsynligvis – og forhåbentlig – også for dig. Men det kan være svært at vide hvor man skal starte og hvad der egentligt er vigtigt for at optimere. Derfor kommer vi her med vores bud på nogle punkter der kan optimeres i de fleste virksomheder.

Digitalt dygtige

I takt med den digitale udvikling, bliver både privaten og arbejdspladsen mere og mere digital. Og derfor kræver det at man kan følge med og hopper med på den digitale bølge – det gælder uanset branche og forretningsmodel. Først og fremmest skal du have en hjemmeside, da det er her potentielle kunder søger information om virksomheden. Udover det, er det alfa og omega at du gør brug af digital marketing. Det kan både være i form af sociale medier, søgemaskineoptimering, e-mail marketing eller noget helt andet. Du kan enten kombinere eller starte med én ting og du kan gøre det selv eller få hjælp udefra.

Et andet sted hvor digitaliseringen virkelig er nyttig, er når det kommer til ERP-systemer. ERP integrerer alle virksomhedens funktioner som ordrebehandling, salg, indkøb, lagerstyring og økonomisystem. Sammenhængen herimellem og forståelsen for synergierne, kan i de fleste tilfælde ses på bundlinjen. Læs mere her hvis du skal have hjælp til et ERP-system i din virksomhed.

Glade medarbejdere

En anden, lidt overset, måde at optimere din virksomhed på, er ved at sørge for at dine medarbejdere er glade og tilfredse med deres arbejde. Fuldtidsmedarbejdere bruger cirka 25 procent af ugens timer på deres arbejdsplads, og derfor er det vigtigt at være glad for det. Og det er altså ikke kun for medarbejdernes ve og vel, hvis det ikke er nok for dig – flere undersøgelser viser nemlig, at glade medarbejdere er mere effektive og produktive og har lyst til at tage en ekstra tørn, når der er brug for det. Det kommer altså også dig og din virksomhed til gode, at dine medarbejdere trives på arbejdspladsen.

For at hjælpe det på vej, kan du for eksempel arrangere en månedlig fredagsbar, hvor arbejdet bliver lagt til side og det i stedet er de personlige relationer der gælder – arbejdsglæden påvirkes nemlig positivt af det sociale. Der skal ikke mangle noget til fredagsbaren, så det kan betale sig at gøre brug af online grænsehandel, hvor du kan få vin, spiritus og snacks til gode priser.

Selve kontoret

Da man bruger så meget af sin vågne tid på arbejdspladsen som man gør, er det også vigtigt at de fysiske rammer er i orden. Det gælder især for hver enkelt medarbejders kontorplads, som skal være egnet til at man sidder der 8 timer i streg. Derfor er det en rigtig god idé at indrette kontoret med hævesænkeborde. På den måde har hver medarbejder mulighed for at indstille bordet, så det passer til dem og samtidig giver det mulighed for at arbejde stående, hvilket både er sundt og øger koncentrationen. I forlængelse af bordet, skal der selvfølgelig også stilles en ordentlig kontorstol til rådighed, der kan justeres i højden og i ryggen.

Herudover er belysningen vigtig – måske vigtigere end man lige går og tror. Det gælder både dagslys/sollys og lamper. Det er vigtigt at der er godt dagslys på hele kontoret, men også vigtigt at man kan afskærme, så det ikke generer – det kan enten blive for varmt, eller det kan gøre så man ikke kan se sin skærm.

Share.

About Author

Comments are closed.