Den moderne mor: Sy selv børnetøj

0

Er du en ørn på en symaskine? Vil du gerne være den type mor, der designer og skræddersyr dine børns tøj? Hvordan kommer man i gang, og hvilke fordele er der forbundet med at sy sine børns tøj? Det kan du finde svar på i følgende gør det selv guide.

Kom godt i gang

Er du helt ny på området, kan det være en god idé at gå på biblioteket og låne bøger om at sy eller lære en symaskine at kende. Du kan også finde inspiration og læring på internettet via blogs eller i magasiner.
Det gode ved sådanne bøger eller magasiner er, at der findes ”opskrifter” på materialer, skitser og priser på projekterne. Man kan også finde mønstre på forskellige hjemmesider, som man enten kan downloade gratis eller købe for et mindre beløb.

Alternativt findes der også sy kursuser, som man kan deltage i og samtidig opbygge et socialt netværk.

Er du nybegynder, kan det være en god idé at starte blidt ud med projekter som fx halstørklæder, pudebetræk, og nederdele. Når du bliver mere øvet og en rutineret bruger af symaskinen, kan du kaste dig ud i at sy pigernes kjoler eller skjorter til drengene, eller endda små boddies til nyfødte.

Er du i tvivl om, hvorvidt du kommer til at bruge en symaskine, kan du starte med at låne en i dit netværk. Ellers kan du gå på nettet og finde både brugte symaskiner, men også symaskiner til gode tilbudspriser.

Fordele forbundet med at sy børnenes tøj

Der kan være mange penge at spare ved at sy sit eget tøj. Specielt børn, der hurtigt vokser ud af deres tøj, kan det hurtigt blive en dyr udgift at købe nyt tøj til dem, hvor det langt hen af vejen kan betale sig at sy tøjet selv, hvis man har mod på det.

At sy tøjet selv, behøver ikke være ens betydning med, at kvaliteten er ringe. Der findes mange forskellige typer stof, mønstre og kvaliteter, ligeledes forskellige priser, så der er noget for enhver smag og pengepung.

Derudover er det også en fordel at kaste sig ud i egne selvlavede projekter, da det giver én et kæmpe skulderklap efter et endt projekt, og stolt kan vise sine børn frem i noget tøj, man selv har mestret at præstere på egen hånd. Det kan endda vise sig, at andre i dit netværk selv ønsker at lægge en bestilling hos dig.

Share.

About Author

Leave A Reply