Justerbart belysning og lysindfald i din stue

0

Hvis du opholder dig i din stue både i dagslys og om aftenen, så kan det være en rigtig god idé, at kunne justere både på lyset og på lysindfaldet.

Gardiner og justerbart lysindfald i stuen

Store vinduespartier er flotte og kan få din stue til at virke større, men ser du TV om dagen, kan dagslyset virke generende for dine øjne. Dette gør sig især gældende, hvis solens stråler rammer din TV-skærm. Det er derfor en vigtig faktor for din stues indretning, at du kan regulere lysindfaldet. Det kan du gøre ved at sætte gardiner op i stuen. Der findes et hav af gardintyper og et vælg af varianter – persienner, almindelige gardiner, lamelgardiner, rullegardiner, plissegardiner med flere. Vælg f.eks. lamelgardiner, hvis du har store vinduespartier. Her har du mulighed for at trække gardinerne fra, hvis du ønsker et åbent lysindfald, trække gardinerne for, hvis du ønsker et mindre lysindfald, og her har du mulighed for at justere, hvor småt et lysindfald du ønsker i din stue. Du finder et vælg af gardiner til stuen hos Uniggardin.dk.

Lamper og justerbart belysning i stuen

Ser du TV om aftenen med slukket lys, vil du opleve, at dine øjne hurtigt bliver trætte. Det gør de, fordi kontrasten mellem dit TV og det mørke rum er for stor. Her kan du vælge at bruge lys i stuen, der kan justeres i lysstyrke. Det kan både være spots i loftet, bordlamper eller gulvlamper. Du kan også vælge at placere dæmpet lys omkring dit TV, så vil du opleve, at det ikke er så hårdt for øjnene at se TV om aftenen. Dæmpet lys omkring dit TV kan være bordlamper, hvis dit TV står på et bord, eller spots omkring TV’et eller gulvlamper, hvis dit TV hænger på væggen. Står dit TV i en skabsløsning, kan du montere spots under loftet af skabet.

Ligegyldigt, hvor du ønsker belysning i din stue er det en god idé at montere en lysdæmper til din belysning. En lysdæmper vil skabe stor glæde for dig om aftenen, så du kan justere lyset efter dine øjne.

 

Der findes et utal af forhandlere af belysning og/eller gardiner. Der burde dermed findes produkter til enhver smag. Hvis tiden er knap, så find din næste lampe eller gardin på nettet – her har du også mulighed for at sortere i farver og priser og lignende, så du ikke behøver at gå alle forhandlerens produkter igennem.

Share.

About Author

Leave A Reply