Hvordan vælger jeg det rette garn til strikkeprojektet?

0

I første omgang er det forholdsvist let at lægge sig nogle planer for sit strikkeprojekt, men her kommer dog nogle udfordringer i at få valgt det korrekte garn, der er passende til formålet. Først og fremmest er der en praktisk overvejelse, der består i mængden af garn, man skal benytte af de forskellige typer af garn og farver heraf. Strikker man ofte og har gang i større projekter, kan det være en fordel at købe en hel del garn, mens dette ikke syntes at være nødvendigt, såfremt man blot strikker i ny og næ. Det forholder sig således, at de forskellige typer af garn fås i ruller, hvor der i nogle ruller er 100 meter, vil der i andre ruller måske være omtrent 200 meter. Dette varierer fra variant til variant, hvorfor man også skal være opmærksom på dette, således man har nok garn til opfyldelse af behov.

Farver og udseender bør spille en rolle

Herudover fås garn i mange forskellige farver, hvilket også er noget, man bør tage i betragtning, så man far fundet netop de farver, der er med til at give strikningen af strømper, trøjer, babytøj og lignende får de ønskede resultater. Hernæst kommer overvejelserne i henhold til mønstre og motiver, og derfor bør valg af type af garn afhænge af, om man ønsker at have mange markerede motiver og mønstre eller ej. Vil man have mange mønstre, kan det være en fordel at finde en type af garn, hvis strukturer gør, at mønstrene træder helt frem, hvilket blandt andet gør sig gældende, når man arbejder i silke, bomuld eller glat uld.

Garnets sammensætning bør have indflydelse på brugen af garnet

Der findes en bred vifte af forskellige typer af garn, hvilket blandt andet afspejler sig i garntyperne alpacagarn, bomuld, uld og hørgarn. Valget af garntype bør tages med udgangspunkt i benyttelse og behov, da man med hørgarn eksempelvis får sig en god mulighed for både at strikke tøj grundet den gode tekstur og komfortabel blødhed, hvilket gør det rart at have strik lavet af hørgarn på. Hørgarn er også særdeles slidstærkt og egner sig derfor også godt til at strikke karklude, vaskeklude, håndklæder og lignende former for tekstiler til interiør og bolig. Således lægger forskellige typer af garn op til forskellige projekter, hvilket også gør sig gældende for de mange andre typer af garn, der findes på markedet – klik her for at finde et bredt og alsidigt udvalg af garn og yderligere redskaber til strik og hækling.

Share.

About Author

Leave A Reply