Gå til tandlægen!

0

Det er muligvis den samme, gamle sang, man har hørt så uendeligt mange gange om, hvor vigtigt det er at gå til tandlægen. Og selvom det kan være trættende at høre på det om og om igen, er der selvfølgelig noget om snakken, når budskabet bliver ved med at dukke frem. Ifølge Tandlægeforeningen dropper en tredjedel af unge mennesker i Danmark at gå til de regelmæssige tandlægebesøg og nøjes med at tage til tandlægen, når der er tale om noget akut – og så er det muligvis for sent. Tager man mere regelmæssigt til tandlægen, kan man tage eventuelle store skader i optrækket, hvorfor man kan undgå at skulle have de store behandlinger. Dem, der tager et stort greb i lommen og som afskrækker mange fra at komme i første omgang.

 

Gode råd mod tandlægeskræk

Der er rigtig mange, der finder det utrolig angstprovokerende at skulle lade et andet menneske stå med hænder og remedier inde i munden på sig. Er man én af dem, der helst undgår at gå til tandlægen af frygt, er her nogle gode råd:

  • Vælg en tandlæge du har tillid til og som forstår din angst
  • Vælg tider om formiddagen, så du ikke skal gå og tænke på det hele dagen
  • Bed din tandlæge forklare præcis, hvad der skal foregå
  • Bed eventuelt om et håndspejl, så du kan følge med i, hvad der sker

 

Tillid, tillid og tillid

Det er virkelig vigtigt, at man har tillid til sin tandlæge. Det er et følsomt område for mange, hvorfor tilliden til, at personen gør et ordentligt samt smertefrit arbejde, er så betydningsfuldt. Tandlægen skal helst være én, der forstår din skræk og som kan berolige dig, så det bliver en mere behagelig oplevelse for dig. Går man med en skræk, der gør, at man bliver væk fra tandlægen, kan det få store konsekvenser for ens tandhygiejne, der i sidste ende også kan komme til at koste mange penge. Derfor skal man helst tage tyrene ved hornene og regelmæssigt tage til tandlægen. Anbefalingen lyder på, at man som minimum får et tandlægeeftersyn én gang om året. Er du fra Odense, Fyn og går du med en skræk for at gå til tandlægen, kan du klikke her og læse mere om tandhygiejne og eventuelt booke en tid.

Share.

About Author

Leave A Reply