Hvad er forskellen på blækpatroner og toner?

0

Er du på udkig efter genopfyldning til din printer, så kan du vælge mellem blækpatroner og toner. Begge dele kan dog ikke bruges af de samme printere. Det er også noget, der betyder, at du skal sørge for at finde ud af, om du har en printer, der gør brug af et sæt blækpatroner eller du derimod har en printer, der i stedet skal fyldes op med toner.

 

Hvis du er i tvivl om, hvad forskellen er, så er du naturligvis også nødsaget til at finde ud af, hvad forskellen er. Det er de to primære teknologier, der bruges af i moderne printere, hvoraf blækpatroner naturligvis bruges til såkaldte InkJet-printere (kaldes også blot for blækprintere), mens toner i stedet bliver brugt af de mere moderne laserprintere.

 

Blækpatroner bruges til blækprintere

Som navnet også giver antydninger af, så bliver blækpatroner brugt til blækprintere. Det er i dag den mest almindelige typer af printer. De er særligt gode, hvis du skal udskrive farve. Ulempen er dog, at sådanne printere typisk er en del langsommere end en laserprinter. Dertil er blæk til en sådan printer også markant dyrere end i stedet at købe toner.

 

Toner bliver brugt til laserprintere

Laserprintere er dyrere at anskaffe end en almindelig blækprinter. Derfor er der også mange, der vælger sidstnævnte. En stor del af dem ender dog med at fortryde dette valg, når de finder ud af, at det er en langsom printer og det er uhyre dyrt, at skulle udskifte blækpatronerne. Det kan du helt undgå ved at købe en laserprinter, der bruger toner.

 

Toner er ikke lige så dyrt som blæk. Det er også noget, der betyder, at det er muligt for dig at tjene pengene hjem igen ved at skifte fra en blæk- til en laserprinter. Dertil skal det også gøres klart, at en laserprinter har en teknologi, der gør, at de ikke blot er uhyre hurtige til at skrive ud, men at de oven i købet også kan bryste sig af, at være meget præcise.

 

Laserprinteren er på vej frem, men der er dog fortsat mange, der holder sig til blækprintere – og det er en skam!

Share.

About Author

Leave A Reply