Foretag en energirenovering af boligen og spar penge

0

Hiver du også dig selv i håret, hver gang varmeregningen tikker ind? Der er flere og flere danskere, der får en alt for stor varmeregning i forhold til det, boligen i realiteten har potentiale til at kunne bespare på varmeregningen. Dette er meget ærgerligt, da det ikke er de helt store renoveringer, der er behov for, hvis man ønsker at nedsætte varmeregningen betydeligt. Der er tale om nogle gode investeringer, der på sigt kan vise sig at være godt givet ud, når der kommer store besparelser på varmeregningen, da disse besparelser måske kan tjene investeringen ind igen.

Efterisoleringen kan give besparelser på elregningen

En efterisolering vil først og fremmest have en ganske god effekt på varmeregningen, da husets opvarmningskilde skal benytte langt færre ressourcer på at opvarme en bolig med en meget god isoleringsevne. Er boligen derimod dårligt isoleret, vil meget af den varme, varmekilden producerer, sive ud af boligen, hvormed man mister meget af den varme, varmekilderne producerer. Dette leder til et forholdsvist højt spild af ressourcer, hvilket på den lange bane kan blive ganske omkostningsfuldt. Vælger man at efterisolere i boligen, og dette kunne eksempelvis være isolering af ydervægge, hulmur, loft og krybekælder, vil man opleve, at huset er bedre til at holde på varmen.

Forøg boligens værdi og isoleringsevne med nye vinduer og døre

Herudover kan ældre vinduer have en dårlig isoleringsevne, da der vil være mange sprækker, dårlige ruder og forældede materialer, hvilket gør det svært at holde varmen inde og kulden ude. Derfor kan man vælge at skifte til nye vinduer, da man herved sikrer sig, at materialerne er robuste og solide, mens der i nyere vinduer også er tænkt på energivenlighed ind i produktionen af vinduer. Med energivenlige vinduer med god isoleringsevne er det altså muligt at spare penge på varmeregningen, og disse besparelser kan måske over tid vise sig at blive lige så store som det, vinduerne har kostet. Når der skal nye døre og vinduer i boligen, er det selvfølgelig også vigtigt, at vinduerne og dørenes udseender stemmer godt overens med selve boligens udseende, således de kommer til at passe godt ind. Hernæst skal typen af vinduer også overvejes, og der findes flere forskellige typer af vinduer som eksempelvis, flerfagsvinduer, etfagsvinduer, frederiksbergvinduer, dannebrogsvinduer og palævinduer. Dette er blot et udvalg af de vinduer, der findes på markedet, og det er vigtigt at få valgt nogle vinduer, der stemmer overens med krav, ønsker og behov.

Optag eventuelt et samlelån for at få råd til investeringerne, der skåner varmeregningen.

Share.

About Author

Leave A Reply