Få styr på den nye persondatabeskyttelse i din virksomhed

0

De fleste har efterhånden opdaget, at der er kommet en ny persondatabeskyttelses lov. Den trådte i kraft fra d. 25. maj 2018 og sætter nogle store krav til, hvordan virksomheder håndterer persondata. Hvis man ikke overholder de nye regler, så kan der være rigtig store konsekvenser, og derfor er det vigtigt, at man får styr på det, hvis man er en virksomhed, som opbevarer og behandler persondata. Den nye lov betyder blandt andet, at bødeniveauet er langt højere end det tidligere har været. Hvis man ikke efterlever persondatalovens krav, kan bøden ligge på helt op til 20 mio. eller 4 procent af virksomhedens fulde omsætningen. Det er altså en ret stor pris, man betaler, hvis man ikke overholder reglerne, samtidig med at det giver dårlig omtale, og kunderne kan miste rigtig meget tillid til en.

Det kan være svært selv at sætte sig ind i alle de nye regler, og hvis man gerne vil sørge for, at man overholder det hele til punkt og prikke, så er det en god idé at hente hjælp fra et advokatfirma. På den måde er man sikker på, at alt er lige som det skal være, og man slipper for at bekymre sig om, hvorvidt man har styr på det hele.

 

Find den rette rådgivning

Når man skal finde hjælp hos et advokatfirma, er det vigtigt, at man finder et godt selskab. Man kan for eksempel hente hjælp hos TVC advokatfirma, hvor de har nogle både erfarne og kompetente advokater til rådighed. De er med til at sikre et overblik over jeres data, samt en afdækning af jeres risiko. De giver også rådgivning og hjælp i forhold til at lave en konkret handlingsplan og give forslag til, hvordan i sikrer jer compliance med persondataforeningen. De kan altså både give rådgivning og hjælpe med en handlingsplan, så man kan få styr på det hele og sikre sig, at man overholder reglerne inden for persondataloven. Derudover tilbyder de også hjælp til workshops i forhold til medarbejdere og ansatte, da man ikke bør undervurdere medarbejdernes rolle i at overholde den nye lov. De sørger derfor for intern undervisning, så medarbejderne hver især ved, hvordan de skal håndtere de nye regler. Det er altså en rigtig god måde at sørge for, at hele virksomheden er dækket ind og overholder den nye lovgivning.

Share.

About Author

Leave A Reply