Få det optimale ud af dine hvidevarer og spar penge årligt

0

Er du opmærksom på, hvordan du anvender dine hvidevarer? Faktisk er der mange penge at spare årligt, hvis du formår at bruge og pleje dine hvidevarer optimalt. Find gode råd og tips til, hvordan du vedligeholder din fryser og dit køleskab.

Sådan kan du spare penge på brugen af dine hvidevarer

Der er flere gode grunde til, hvorfor du bør være opmærksom på anvendelsen af dine hvidevarer. Alene deres levetid og besparelse på elregningen er nogle af de største grunde til at tænke over brugen af dem.

Husk afkalkning
Glemmer du at afkalke dine maskiner, risikerer du at ødelægge dem. Særligt din opvaskemaskine og vaskemaskine frygter kalken, og husker du ikke at afkalke dem i ny og næ, kan det faktisk være med til at øge den årlige energiregning, da maskinerne bruger mere energi for at opnå den korrekte temperatur. Kalken sætter sig på varmelegemet og udover det større energiforbrug, kan det også være med til at ødelægge maskinen i sidste ende.

Brugen af dit køle- og fryseskab
Undgå at lade dit køleskab bruge unødvendig energi og placer temperaturen korrekt. Dit køleskab skal nemlig ligge på en temperatur på 5 grader, ikke mere eller mindre. Derimod skal temperaturen i dit køleskab ligge på 18 grader for det mest optimale energiforbrug.
OBS: Mange laver fejlen og lader lågen til køle- og fryseskabet stå åben i kortere intervaller, når de er midt i madlavningen, men husk at lukke lågen med det samme, så kulden ikke siver ud, og maskinerne skal bruge energi på at opnå den korrekte temperatur igen.

Husk også at afrime din skabsfryser og kummefryser, når du kan se, at den trænger. Der må ikke være mere end 5 mm is på indersiden.

Placer dine hvidevarer korrekt
Dit køleskab og fryser afgiver varm luft, når de skal nedkøle dine madvarer. Derfor skal du sørge for at have luft omkring dem og ikke placere dem i et alt for varmt rum. Den bedste placering er i et køligt bryggers eller garage. Når du stiller dit køleskab og fryser op af en væg, skal du sørge for, at der er en afstand på mellem 10-15 cm fra skab til bagvæg.

Find de bedste køle-fryseskabe på markedet

På test-køleskab.dk finder du en oversigt over en stor køle-fryseskab test med hvidevarer, der har klaret sig bedst i test og som har fået de bedste anmeldelser. Find bedømmelser inden for bl.a. vinkøleskabe, fryseskabe, kummefrysere og mange flere hvidevarer.

Share.

About Author

Leave A Reply