Få hjælp til rekruttering til din virksomhed

0

I nutidens videns- og informationssamfund, hvor en stor andel af virksomheder på både nationalt og internationalt plan baserer sine kerneydelser på menneskelig viden og menneskelige ressourcer, stilles der store krav til virksomhedens medarbejdere. Dette viser sig i en ny tendens, når det kommer til rekruttering af medarbejdere til virksomhederne. Flere steder dukker virksomheder op, som eksempelvis bnri.dk, som netop præsenterer sig som værende en rekrutterings- og konsulentvirksomhed, som sælger sin viden og ekspertise i at matche virksomheder med potentielle kandidater. En sådan proces bliver blandt andet kaldt for assessment process, da der netop arbejdes mod at finde et match mellem kandidat, det konkrete job og virksomheden.

Undgå fejlrekruttering

Ved at trække specialister med ind i rekrutteringsprocessen mindsker du risikoen for fejlrekruttering. Dette ses ofte, da mange virksomheder har svært ved at sætte ord på, hvilke kompetencer de mangler til udførelse til den specifikke arbejdsopgave. En anden udfordring, som mange virksomhedsejere møder i rekrutteringsprocessen, er at finde en kandidat, der finder sig til rette i den kultur, der er på arbejdspladsen.

Netop derfor er det ikke kun kompetencer og kvalifikationer, der sættes under lup, når man inddrager rekrutterings- og virksomheder i arbejdet med at finde nye medarbejdere. Et vigtigt element i den proces er nemlig at have fokus på personlighed og motivation.

Hvordan foregår en rekrutteringsproces?

Rekrutteringsprocessen går ud på at finde det bedste mulige match mellem virksomhed og kandidat. Her er det blandt andet rekrutterings- og konsulentvirksomhedens opgave at få udarbejdet en oversigt over, hvilke ønsker og forventninger virksomheden har, for bedst muligt at kunne forventningsafstemme i forhold til potentielle kandidater. Herefter bliver der af hver potentiel kandidat tegnet en profil med information om kompetencer, kvalifikationer og specifikke evner, personlighed, erfaringer samt relevante referencer fra tidligere arbejdsgivere, og endelig hvad der er drivkraften og motivationen hos den enkelte. Disse profiler holder rekrutterings- og konsulentvirksomheden op mod den pågældende virksomheds krav og forventninger til det aktuelles job.

Share.

About Author

Leave A Reply