Det er sjældent nogen nem proces at flytte. Tit forlader man jo et sted, hvor man egentlig har været glad for at bo, og det kan være rigtig hårdt. Samtidig er mange ting at tage stilling til, som kan gøre en i forvejen følsom situation endnu sværere. Spørgsmål om grundskyld, tilbagebetaling og adresseregistrering er nok til at give enhver hovedpine. Men hvis du gerne vil have styr på flytningen og falde godt til i dit nye hjem, kan du overveje at hyre en boligadvokat. Med en professionel med på sidelinjen er der meget større sandsynlighed for, at du får drømmehuset til en god handel.
Hvad kan en boligadvokat hjælpe med?
Advokat til huskøb er for dig, der er træt af overivrige ejendomsmæglere og ønsker et fornuftigt overblik over det, der måske skal blive dit fremtidige hjem. Boligkøb skal altid foretages med omtanke, og det er her boligadvokaten kommer ind i billedet. Når ejendomsmægleren fortæller om fordelagtig beskatning, så kan en boligadvokat blive din garanti for, at alle oplysningerne er korrekte. Samtidig kan du få vejledning om, hvordan du bedst kommer igennem købsprocessen. Hvis du bliver træt bare ved tanken om tilstandsrapporter og tingløsning, så hyr en boligadvokat og få ro til at fokusere på resten af flytningen.
Derfor skal du have et advokatforbehold
Når du køber en bolig, har du ret til at trække dig ud af handlen senest 6 dage efter aftalen er indgået, hvis du ser nogle problemer. Du skal dog stadig betale, hvad der svarer til 1% af købsprisen til sælgeren. Men hvis du sikrer dig et advokatforbehold i købsaftalen, så slipper du helt for det. Advokatforbeholdet er nemlig indrettet sådan, at du alligevel kan blive trukket ud af handlen, hvis advokaten finder problemer ved købsaftalen. Desuden slipper du for at betale godtgørelse, så du kan fortsætte din boligsøgning med masser af penge på lommen.