Er du klar til et Smart Home?

0

Det tog ikke lang tid for smartphonen at overtage vores liv. I dag er den fuldstændig uundværlig for langt størstedelen af den danske befolkning. Vi er nu helt vant til – og tager det som en selvfølge, at vi har internettet lige ved hånden. Det næste skridt bliver, at internettet integreres i alle andre aspekter af vores liv. Fænomenet kaldes for Internet of Things og er godt på vej til at bryde igennem i Danmark.

Hvad kan man med IOT?

Internet of Things byder på mange spændende nye ting, der fuldstændig udvider vores forståelse af, hvad internettet kan hjælpe os med, og hvordan vi kan bruge vores mobiltelefon. En af de måder, hvor IOT er ved at slå igennem i Danmark lige nu, er igennem dit hjem. Det kaldes også et Smart Home. Ligesom din telefon, bliver dit hjem nemlig også smart og ”intelligent” med hjælp fra internettet.

Her kan du læse mere om IOT.

Nogle af de mest populære måder at bruge IOT i hjemmet på lige nu er til f.eks. at styre lys og varme fra din smartphone. Du kan tænde og slukke lys, dæmpe lys eller justere på gulvvarmen med din telefon. Mange teknologi-interesserede har også investeret i noget af det nyeste, som er en personlig elektronisk assistent. Det kan f.eks. være Alexa fra Amazon eller den virtuelle assistent fra Google. Denne assistent kan du tale med. De kan minde dig om aftaler, fortælle dig om vejret når du står op, forbindes til kaffemaskinen og have kaffen klar eller google ting for dig, uden du behøver at røre ved en computer eller telefon.

Uendelige muligheder

At dit fjernsyn, vaskemaskine, lys og varme er forbundet til internettet er blot starten på dit Smart Home. I fremtiden kommer alt til at være forbundet til din smartphone. Det kunne være dit køleskab, som du kan tjekke, imens du handler eller støvsugeren, du kan sætte i gang fra arbejdet. I fremtiden bliver de forskellige maskiners evner også bedre. Din vaskemaskine vil f.eks. kunne bestille vaskepulver og betale selv, imens din virtuelle assistens lærer dig bedre at kende og bliver mere intelligent. Måske så intelligent at den kommer til at minde om et menneske.

Share.

About Author

Leave A Reply