Bindevævsmassage – sådan bliver du fri for forskellige skavanker

0

Man kan sammenligne bindevævet i kroppen med en form for ’lim’, og som navnet antyder, er bindevævet med til at holde sammen på væv og organer. Nyere forskning peger på bindevævsirritation som en årsag til forskellige kropslige gener, som man tidligere tilskrev problemer i muskler og led. En dybdegående bindevævsmassage kan være medvirkende til at afhjælpe disse forskellige gener og dermed optimere din krops helbred og velvære.

Bindevæv og din krop

Bindevævet findes i kroppen fra top til tå og omgiver muskler og organer. Det er fyldt med nerveender og er dermed ganske følsomt. Bindevævet fungerer også som et depot til optag af både affalds- og næringsstoffer. Affaldsstofferne optages eksempelvis ved fysiske traumer, stress, skader osv., og hvis din krop ikke udskiller nok af disse affaldsstoffer igen, så størkner kroppens ’lim’ så at sige. Det resulterer overordnet i et dårligt flow i dit kredsløb, hvilket viser sig som spændinger, smerter og ømhed – ofte omkring din ryg og lænd. Især rygsmerter er et problem, som mange danskere døjer med. Samtidig kan bindevævsirritation også udmønte sig i dårlig holdning, problemer med kropslig fleksibilitet og hovedpine. Bindevævsirritation er altså grundlæggende en kilde til flere forskellige former for ubehag i kroppen.

Hvordan kan bindevævsmassage afhjælpe problemerne?

Du kan selv forbedre din situation ved at træne og dyrke sport, som f.eks. løb og svømning. Disse sportsgrene er med til at forøge dit bindevævs smidighed og altså øge flowet i dit kredsløb. Skal det virkelig gøre godt, er det dog en god idé at kombinere motion med bindevævsmassage. Massagen kan gå ind og løsne op for de spændinger og smerter, du end måtte have. Den påvirker hele bindevævssystemet, transporterer affaldsstofferne ud af dit system og renser kroppen gennem en øget blod- og lymfegennemstrømning. Det, der adskiller bindevævsmassage fra den mere almindelige massageform, er massørens brug af forskellige enkle tryk, som går dybere ned og igangsætter kroppens egen afspændingsrespons. Bor du i nærheden af Rødovre, Hvidovre og Brøndby, kan du besøge en klinik og få vejledning og tilbud efter eget behov på bindevævsmassage.

Share.

About Author

Leave A Reply