De bedste kæledyr til børneværelset

0

Børn elsker dyr, og som forælder har du med garanti været ude for, at dine børn tigger og plager om et kæledyr. Men hvilke kæledyr passer bedst til børneværelset, og hvad skal man mere generelt være opmærksom på?

Børn elsker dyr, og kæledyret er en god måde for barnet at modne og lære vigtige lektier fra en tidlig alder – lige fra sjov og leg til det at lære at tage ansvar i livet. Dog er det ikke alle kæledyr, der er lige velegnede til børneværelset, og for at undgå, at kæledyret bliver til frustration og besvær, er det værd at overveje, hvilke kæledyr, der bedst passer til børneværelset.

Tips til kæledyr på børneværelset

  • Find et mindre kæ Der er mange fordele ved at vælge et af de mindre kæledyr – først og fremmest kræver de ikke meget plads og derudover sviner de markant mindre og er derfor nemmere at holde. At kæledyret et nemt er især vigtigt, når det så at sige er barnets kæledyr, da børn skal have tid til at lære at tage ansvar for dyret og til gradvist at vokse med opgaven.
  • Find et kæledyr, som hele familien kan være med til at passe. Selvom det måske i første omgang er barnet, der skal have et kæledyr på værelset, er det helt essentielt, at du som forælder også kan være med. Det er aldrig en god idé at købe eksempelvis en slange, hvis du selv er bange for at røre ved slanger. Dit barn har brug for motivation og hjælp til ansvaret, og derfor skal du også have et afslappet forhold til kæ
  • Find et kæledyr i bur. I forlængelse af at fokusere mere på de mindre kæledyr, giver det rigtig god mening at lede efter små dyr i bur. Ved at have buret – og dermed dyret – på sit værelse, får barnet en større ejer-fornemmelse og ansvarsfølelse overfor kæledyret, og samtidigt er det nemmere at holde orden, når kæledyret har et afgrænset områ

Generelt er mange børn glade for de mindre krybdyr og fugle – Derudover er de lette at passe, og der er mange muligheder for at få billigt foder til dem. Eksempelvis kan du få billige fårekyllinger til krybdyr, insekter og fugle.

Share.

About Author

Leave A Reply