A-kasser: Sådan vurderer du dem og finder de bedste priser

0

A-kassen er uundværlig, hvis du ønsker at være økonomisk sikker til enhver tid. Ender du eksempelvis i arbejdsløshed, kan a-kassen ikke bare hjælpe dig med udbetaling af dagpenge, men kan også give dig relevant rådgivning og støtte, der forbereder dig til at komme godt videre og ud på arbejdsmarkedet igen. Men hvordan vurderer du de mange forskellige A-kasser og deres priser? Dette får du svar på i denne guide.

Gode huskeråd til vurdering af priser på a-kasser

  • Husk at alle a-kasser giver den samme forsikring. Selvom nogle a-kasser tilbyder flere fordele end andre, kan du altid være sikker på, at en a-kasse sørger for udbetaling af dagpenge til dig, hvis du skulle ende i arbejdsløshed og opfylder kravene til dagpenge. Er du kun fokuseret på prisen, kan du altså sagtens nøjes med at melde dig ind i den billigste a-kasse. For en oversigt over de billigste a-kasser, kan du klikke her.
  • Husk at prisforskellen faktisk ikke er ikke så stor, som man skulle tro. Prisen ligger typisk mellem cirka 440 og 500 kr., hvilket ikke er en stor forskel, medmindre du er meget presset. Dermed ikke sagt, at prisen er ligegyldig, men det er alligevel vigtigt at understrege, at prisen ikke er den eneste vurderingsfaktor, når du leder efter den bedste a-kasse.
  • Husk at se på Selvom a-kasserne i princippet giver samme ydelse, er der alligevel forskel på dem. Udover at dække over de administrative udgifter i a-kassen, afspejler prisen på medlemskab hos en a-kasse ofte også en vis mængde fordele, som kan være nyttige. Derfor er det vigtigt ikke kun at vurdere a-kassen ud fra den angivne kontingentpris – i stedet bør du undersøge, hvor mange fordele du får med i købet. Samtidigt skal det også understreges, at disse fordele ikke altid er nødvendige. Gør derfor op med dig selv, om du kun ønsker den økonomiske støtte, eller om du vil have mere ud af din a-kasse..
  • Husk at prisen er anderledes, hvis du vil tilkøbe medlemskab af fagforening, når du køber a-kasse. I dette tilfælde skal du både tage højde for det månedlige kontingent for a-kassen og den tilknyttede fagforening, og den månedlige omkostning vil således være dyrere. Dog kan der være penge at spare, hvis du køber en såkaldt pakkeløsning med både a-kasse og fagforening fremfor at stifte dem separat forskellige steder. Så hvis du alligevel har tænkt dig at blive medlem af en fagforening og nyde godt af fordelene herved, gør du klogt i at undersøge mulighederne for at investere i et samlet medlemskab.
  • Husk at tage høje for andre faktorer. Selvom du gerne vil gøre det så billigt som muligt, er der også andre faktorer, der spiller ind på, hvor god en a-kasse er. Har den eksempelvis ry for at have dårlig kundeservice eller for at være meget længe om at give svar, er det ikke værd at vælge den fremfor en anden og lidt dyrere a-kasse – særligt når prisforskellen mellem a-kasserne, som tidligere nævnt, slet ikke er så

 

Share.

About Author

Leave A Reply